BLED, BOHINJ, SLAP PERIČNIK

Večkrat se zalotim, da moje misli premlevajo, kako čim bolje izkoristiti sončno soboto. Mogoče tudi nedeljo. V Sloveniji, kjer je bolj kot ne vse oddaljeno največ dve uri vožnje, res težko izkoristiš izgovor “predaleč je”.

Pogled z blejskega gradu.

Če te doma presenetijo prijatelji iz tujine, ki bi radi videli državo v vsej lepoti, ki jo premore, se Bled in Bohinj zavihtita proti vrhu “to see” lestvice. Zagotovo najbolj unikatna izkušnja, ki jo lahko odneseš z Bleda, je vožnja s pletnjo do otoka.

Po zares čudovit razgled na otok pa se lahko odpraviš na Ojstrico. Avto lahko pustiš na parkirišču pri kampu Bled in se desno po glavni cesti odpraviš proti makedamski poti, ki je od parkirišča oddaljena približno 500 metrov. Zaviješ desno po makedamski poti in nadaljuješ v klanec, kjer se pot nadaljuje v gozd. Poti slediš dokler na svoji desni strani ne ugledaš odcepa Ojstrica. Če boš Ojstrico obiskal sredi zelo sončne sobote, lahko na vrhu pričakuješ precej gneče.

Ko obkljukaš kremšnito, grad in otok, se lahko odpraviš v dve smeri. Bohinj ali Kranjska gora. Bohinj je čudovit v poletnih mesecih, ko se lahko ohladiš v jezeru ali pa ga izkoristiš kot začetno točko osvajalskih pohodov po okolici. Enako velja za Kranjsko Goro z jezerom Jasna. Ta ima tudi poleti hladnih 11 stopinj, zato se kopalcev ravno ne tre. Hiter skok v jezero pa vseeno priporočam – zanimivo ledena izkušnja.

Če vam ostane še kaj časa, volje, predvsem pa energije, se lahko na hitro odpravite še do slapu Peričnik. Vodne kapljice v bližini slapu so poleti prav prijetne, pa tudi razgled na mogočni slap ni slab. Vsaj malo adrenalina vam bo v žile pognala ozka skalna pot, ki vas vodi mimo slapu. Če ste bolj pustolovske narave, se lahko odpravite vse do zgornjega slapu, kjer lahko uživate v razgledu na okoliške gozdove.

Obilo dogodivščin želim.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here