Za nami so že slabi trije tedni razpisane karantene, samoizolacije, prepovedi gibanja v večjih družbah ali kakorkoli že želite poimenovati trenutno stanje. Popoldansko pivo s prijatelji smo nadomestili s sprehodom do hladilnika, ker dlje že skoraj ne smemo, pižama je postala (za marsikoga) uglajena službena oprava, router pa najpomembnejši predmet v stanovanju. Si predstavljate, da bi se pisalo leto 2003, ko niti Facebook še ni obstajal? Kje bi pristavili svoj piskerček vsi samooklicani strokovnjaki za pandemije in gospodarstvo in še najpomembnejše, kje bi javno okrcali vse, ki si drznejo v dvoje na sprehod čez gozd? Še sreča, da smo zakorakali v drugo četrtino leta 2020, ko je človeštvo v vsej svoji veličini doseglo stopnjo, na kateri se ponovno učimo pravilnega umivanja rok. Ker se najmanj še mesec naša življenja ne bodo vrnila na ustaljene tirnice, smo spodaj nanizali nekaj idej, kako omiliti vsakodnevno rutino.

Po naključnem vrstnem redu:

SUDOKU IN KRIŽANKE

Večina nas ima križanke in sodoku rezervirane za brezskrbne počitniške dni. Križanke lahko izbrskate v starih časopisih in revijah, ki se valjajo nekje v garaži, sodoku na spletu. Če se lotite zahtevnejše stopnje in odigrate vsaj 3 partije na dan, lahko od dneva odštejete uro in pol.

BINGE WATCHING

Tale karantena je odlična priložnost da ponovno ali šele pregledate vse mogoče serije. Trenutno zelo popularna na Netflixu – Tiger King – za razumevanje številnih memov, ki preplavljajo družbena omrežja je ogled obvezen. Sicer pa, če izbiro najboljših zaupamo IMDbju, si serije sledijo v naslednjem vrstnem redu: Planet Earth 2, Planet Earth, Band of Brothers, Breaking Bad, Chernobyl, Blue Planet 2, The Wire, Our Planet, Game of Thrones, Cosmos: A Spacetime Odyssey. Cel seznam je dostopen tule.

YOUTUBE

Če imaš internet, imaš dostop do YouTuba. Če imaš dostop do YouTuba, imaš na dlani cel svet. Ker se nam zdi pomembno, da v teh razmerah ohranjamo nivo serotonina kar se da visoko, predlagamo nekaj YouTube kanalov, ki vas bodo spravili v smeh.
What Clubbing is Actually like – Lily Singh
How to sing like your favourite artists – nigahiga
The Late Late Show with James Corden
Bad Lip Reading
Lights Out with Spade
Seveda se priporočamo za vsak dodaten predlog (dnevi so namreč dolgi).

AVTOPORTRET.SI

Če se kje na obzorju svetlika ideja o novem štirikolesnem prijatelju, imaš sedaj priložnost, da na naši spletni strani prebereš teste vseh avtomobilov v katere smo sedli. Če raje kot bereš, gledaš oziroma poslušaš, skoči na naš YouTube profil. Če ne drugega, lahko malce fantaziraš :P.

VIRTUALNO PIVO

Iz hladilnika vzameš pivo, se udobno namestiš na terasi in z levo roko trdno poprimeš za mobilni telefon. Pivo s prijatelji je le video klic stran.

NOV HOBI?

Mogoče končno prebereš knjigo, ki že mesece sameva na polici, preizkusiš kak nov recept, se lotiš prenove stanovanja, končno odpišeš na vse maile, začneš pisati diplomsko/magistrsko nalogo, urediš in razviješ fotografije, se pridružiš skupni online telovadbi, …

VIRTUALNO POTOVANJE

V udobju domače postelje se lahko
Sprehodiš čez London:
Dvakrat dnevno obiščeš Safari:
– Narediš turo po vulkanih na Havajih:
Si ogledaš akvarij The Monterey, California:
Preveriš razgled z Eifflovega stolpa:
Obiščeš muzej: National History – Washington, DC

Če imaš še kako zanimivo idejo, kako si popestriti dni, pa jo deli z nami 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here