Slovenija je neznansko lepa dežela, njene atribute prepoznavajo tudi zunaj naših meja in onkraj luže. O majhni alpski državi so pisali v National Geographic, Conde Nast Traveller, The Guardian, The Times in še bi lahko naštevali. 

Vsi, ki se radi odpravimo od doma, smo v zadnje pol leta ugotovili, da bomo še nekaj časa bolj kot po svetu, potovali po domači državi. Tudi naša ekipa ni izjema. Namesto destinacije v Aziji smo izbirali med regijami v Sloveniji in prav nič težko nismo izbrali. Vedno se odpeljemo proti Obali ali pa proti Gorenjski, nikoli pa še nismo zavili vse do Prekmurja, do Lendave.

NOČITEV

Za veliko večino Slovencev Prekmurje ni ravno “popoldanski izlet” stran, zato smo tudi mi načrtovali vikend oddih. Ker Prekmurje povezujemo z vinskimi goricami, smo želeli, da naš “dom” za vikend stoji nekje, kjer bomo lahko občudovali lep razgled na okoliško pokrajino – naj si gre za Prekmursko ravnino ali Lendavske gorice.
Našli smo idilično hiško VINUM VIDAE, zgrajeno na tradicionalen način, z unikatnim videzom in slamnato kritino v kateri se čas malce upočasni, če ne ravno zaustavi, ko prižgete radio, ki je bil last očeta trenutnega lastnika. Hišica stoji v srcu Lendavskih goric, s terase pa se razprostira čudovit razgled na vinorodni okoliš, ki ga lahko občudujete ob zajtrku ali večernemu kozarcu vina. Sprejme do 6 oseb, ki bodo občutile domačnost in toplino, ki jo ponuja ta idilična počitniška hišica.

Počitniška hišica VINUM VIDAE v Lendavskih goricah.

VREDNO OBISKA

Priporočamo, da dan začnete s sprehodom po slikovitih Lendavskih goricah, ki so še posebno čudovite v jesenskem delu leta, zelo živahne pa v času trgatve. Vinska cesta, ki se dviga nad Lendavo, vas bo vodila med zidanicami in izletniškimi kmetijami, kjer vam bodo ponudili pestro kulinariko in izbrana vina. Najbolj znana točka je zagotovo VINARIUM LENDAVA, ki privablja obiskovalce od blizu in daleč.

Lendavske gorice ter Vinarium Lendava.

Nas je privabilo tudi BUKOVNIŠKO JEZERO, kjer lahko spočijete telo in duha. Okoli jezera je namreč razporejenih 26 energetskih točk in izvir z vodo Sv. Vida, ki naj bi imel energijsko moč in zdravilne učinke. Izletniška točka je na kožo pisana tudi vsem, ki obožujete kanček adrenalina v kosteh, saj je tu postavljen tudi pustolovski park.

OGLEJTE SI TUDI:

  • Kapelica svete Trojice v kateri je na ogled postavljena mumija vojščaka Mihaela Hadika.
  • Piramida, kamnito obeležje na najvišji točki Lendavskih goric – označuje najvišjo nadmorsko višino teh krajev, ki je 327 metrov nad morsko gladino.
  • Lendavski grad, kjer danes deluje Galerija-Muzej Lendava.
  • Mesto Lendava.
  • Dvorec Rakičan.
  • Restavracija Bella Venezia, ki izžareva italijanski duh.
  • Plečnikova cerkev v Bogojini.
Bukovniško jezero, središče Lendave in notranjost restavracije Bella Venezia.
Grad Rakičan.

ZA LJUBITELJE VINA

Če obiščeš vinske gorice, se skoraj spodobi, da okusiš tudi rujne kapljice, ki se pridelujejo na gričih. Že prvi večer smo obiskali Hišo vina Cuk, kjer so nam prijazno postregli z odlično domačo buteljko polsladkega vina “Kindermacher” – zvrst sivega pinota, sauvignon blanca in rumenega muškata. Odlično vino! Ker smo prišli prepozno, da bi poizkusili tudi kulinarične dobrote, smo se vrnili tudi naslednji večer, tokrat na degustacijo vin in domač narezek. Nadvse priporočamo, da jih obiščete, saj tako gostoljubnih ljudi, prijetnega ambienta in odlične hrane ne boste našli z lahkoto.

Vabljeni v Lendavo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here