Začel se je zadnji mesec priprav na Dakar 2021. Kljub vsem zapletom s pandemijo Simon Marčič pravi, da je zdrav in zelo dobro pripravljen na novo izvedbo najtežje dirke na svetu, ki se bo v začetku januarja znova začela na Arabskem polotoku.

Organizatorji Dakarja potrjujejo, da bo dirka izpeljana, bodo pa poostreni ukrepi in obvezna testiranja pred in med dirko. Marčič pravi, da je letos treniral še bolje kot kadarkoli. Tehnično pomoč in servis motorja, pa tudi asistenco pri treningu motokrosa, je tokrat poiskal pri motokros šoli »IRT brothers«, ki jo sestavljajo nekdanji tekmovalci v svetovnem motokrosističnem prvenstvu.

Pred dvema tednoma pa se je Simon, tako kot lani, udeležil treninga navigacije pri Jordiju Viladomsu (nekdaj enemu najboljših dirkačev na Dakarju) in treninga vožnje s profesinalnimi vozniki kot so Camille Chapelière (zmagovalec največje peščene dirke Du Touquet v Franciji) in Skyler Howes (9. mesto Dakar 2020). Marčič je v sodelovanju s temi profesionalnimi športniki še izboljšal svojo vožnjo in je na novo izvedbo Dakarja pripravljen bolje kot kadarkoli. Vse to mu daje dodatno motivacijo za napad na najvišja mesta v svoji kategoriji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here