Na včerajšnji tiskovni konferenci pred odhodom na reli Dakar je edini slovenski udeleženec te najtežje vzdržljivostne terenske dirke, Simon Marčič, predstavil novosti in načrte, ki jih ima za novo izvedbo relija. Največja je seveda trasa dirke, ki se seli na Arabski polotok in prečka praktično celotno Savdsko Arabijo.

»Južna Amerika mi je bila zaradi narave, visoke nadmorske višine in značaja domačinov bolj všeč, a trasa, ki nas čaka v Savdski Arabiji in spominja na nekdanje afriške Dakarje bo vsekakor zelo zanimiva. Čaka nas skalni in hladen prvi del, nato pa prava peščena in vroča puščava v zaključnem delu. Je pa seveda veliko neznank v zvezi s traso in državo po kateri bomo dirkali, zato bo vse skupaj zelo zanimivo in verjetno tudi zelo težko,« je povedal Simon, ki se odpravlja že na svoj šesti Dakar.

Tokrat z novim motociklom

Po pravi odisejadi s starim modelom predlani in s predelanim enduro motociklom lani, bo letos dirkal z repliko tovarniškega dirkalnika kot ga vozijo najbojši dirkači. »Ambicije so zato seveda večje. Moje želje so stopničke v razredu Originals, kjer dirkamo brez podpore mehanikov in je zato dirka bolj prvinska in napornejša, saj moramo po koncu celodnevnih etap namesto spanja servisirati svoj dirkalni stroj,« je poudaril Simon, ki se je letos izpopolnjeval tudi v navigaciji. Ta bo v neznanih puščavskih predelih Savdske Arabije seveda ključna.

Dirka se začne 1. januarja in bo trajala do 17. januarja, ko se bo po 8000 kilometrih zaključila v Rijadu. Dnevno boste lahko dirko in Simonovo zgodbo spremljali na njegovi spletni strani in facebook profilu.

Zadnji izmed nizov Marčičevih vlogov o pripravah na Dakar 2020

Fotografije: Denis Janežič (z Raba), Andrej Brumat (s tiskovne konference)

Iztok Franko
Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here