Sezona svetovnega prvenstva v speedwayu se začenja 30. aprila. Uvodna preizkušnja bo v bližnjem Goričanu na Hrvaškem in na njej bo s povabilom organizatorja skušal čim višje poseči tudi Matej Žagar (AMTK Ljubljana). Slovenski navijači, ki so v preteklih sezonah pogrešali dirke za svetovno prvenstvo v bližnji okolici, bodo lahko po večletnem premoru spet imeli priložnost obiskati speedway dirkanje na najvišji ravni na stadionu Millenium. 

Organizatorji znajo v Goričanu pripraviti spektakel, ki je vselej dobro obiskan. Žagar ima na to prizorišče zelo lepe spomine.

Lepi spomini

Žagar si v lanski sezoni s 13. mestom v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ni uspel zagotoviti obstanka med elito. Zato bo tokrat verjetno zelo motiviran.

“Izredno sem vesel povabila organizatorja za Grand Prix Hrvaške. Na stadionu v Goričanu sem se vedno dobro počutil in dosegel veliko lepih rezultatov. Vse navijače vabim, da se vidimo na dirki 30. aprila,” je povedal Žagar, ki ima na dirkanje v Goričanu veliko lepih spominov. Nazadnje je tukaj vknjižil dve zmagi na dirkah Grand Prix Challenge v letih 2019 in 2020 ob bučni podpori občinstva. Nastopu na kvalifikacijski dirki v lanski sezoni, ki je bila znova prav na tem prizorišču, se je moral zaradi poškodbe odpovedati.

Številni slovenski ljubitelji speedwaya se nadejajo dobrih voženj Žagarja, ki je vesel, da bo na dirki nastopil s povabilom organizatorja. 

“Matej Žagar je naš stari znanec in športni prijatelj. Veseli smo, da bo naš predstavnik in bo vozil s povabilom organizatorja. Sam sem dirkal z njegovim očetom, moj sin Jurica in Matej pa sta bila tekmeca na stezi vrsto let. Progo dobro pozna in zelo smo zadovoljni, da ga bomo spet videli voziti,” je misli strnil tudi Zvonko Pavlic, ki je eden glavnih organizatorjev dirke v Goričanu, na kateri bo v vlogi tehničnega direktorja tudi Izak Šantej. 

“Ob Mateju smo na dirko v vlogi rezerve povabili tudi Nicka Škorjo, ki ga dobro poznamo in upamo, da bo kmalu postal standardni član elitne Speedway Grand Prix druščine. Upamo, da bodo to prepoznali tudi številni slovenski ljubitelji speedwaya, ki se radi udeležujejo dirk, ki jih prirejamo že vrsto let, in jih tudi tokrat vabimo na ogled v Međimurje,” pa je povedala Darija Pavlic, ki prav tako vestno skrbi, da priprave na organizacijo zahtevnega dogodka nemoteno tečejo brez večjih težav in zapletov.

Nov promotor tekmovanja

Serija Speedway Grand Prix se z dirko na Hrvaškem začenja v sveži preobleki. Pod okriljem novega promotorja tekmovanja Discovery Sports Events bo letos na sporedu 11 dirk za točke svetovnega prvenstva. Poleg Žagarja bo v vlogi rezerve nastopil tudi Nick Škorja (AMD Krško). Oba sta progo v Goričanu preizkusila tudi v začetku letošnje sezone v sklopu spomladanskih priprav, v zadnjih dneh pa sta Žagar v poljski ligi in Škorja na odprtem prvenstvu Italije že okusila tekmovalno sezono.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here