Na Hungaroringu se je pričela sezona 2022 v Twingo pokalu. Že na uvodu je bilo na startni vrsti kar 33 pokalnih Twingov, konkurenco 33 pokalnih Twingov, konkurenco pa so sestavljali vozniki iz 7 držav.

“Po zelo dobrih petkovih treningih na suhi progi, ko smo z ekipo dobro napredovali pri nastavitvi dirkalnika ter iskanju pravih linij, so nas v soboto pričakale deževne razmere. Kvalifikacije smo vozili na izredno spolzki, sušeči se progi, osvojil pa sem sedmo mesto in s tem start iz četrte vrste na prvi nedeljski dirki,” je dogajanje, ko se je še vozilo “na čas”, povzel Miha Fabijan.

“V prvi nedeljski dirki sem dobro štartal, ostal blizu vodilnim ter se boril za visoko uvrstitev. Dosegel sem tudi svoj najhitrejši krog vikenda in večji del dirke vozil na četrtem mestu. V zadnjem krogu sem si izboril celo tretje mesto, ga ubranil do konca dirke ter dosegel svoje prve stopničke v Twingo Eurocup prvenstvu. Štart in uvodni krogi druge dirke mi niso najbolje uspeli, izgubil sem nekaj mest, a sem jih z dobro vožnjo uspel pridobiti nazaj. Deset minut pred koncem dirke sem prehitel tekmeca za četrto mesto mesto, tik za tem pa je na progo zapeljal varnostni avto, ki je na stezi ostal do samega konca dirke. Tako sem zaključil na četrtem mestu generalno ter na tretjem mestu za slovensko državno prvestvo,” tako Fabijan o dogajanju na dveh nedeljskih dirkah.

Dolenjski dirkač, lanski prvak pokala Twingo na gorskih dirkah, po prvem dirkaškem vikendu zaseda tretje mesto v točkovanju Twingo Eurocupa in v razvrstitvi državnega prvenstva.

Dirki si lahko v celoti ogledate tukaj:

Fabijan namerava letos z ekipo BA Motorsport pod vodstvom nekdanjega prvaka Twingo pokala Boštjana Avblja nastopiti na vseh dirkah Twingo Eurocupa na krožnih dirkah po Evropi ter braniti naslov prvaka GHD Twingo pokala.

Sezona se bo nadaljevala 7. in 8. maja z gorskohitrostno dirko v Tolminu. Naslednja dirka Twingo Eurocup prvenstva sledi 4. in 5. junija na Avstrijskem Redbull Ringu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here