Pred motokrosisti sta le še dve dirki za svetovno prvenstvo. V Maggiori bo Tim Gajser spet poskušal poseči na vrh. V Afyonkarahisarju pred 14 dnevi je prvič po letu dni in po vrnitvi po poškodbi spet stal na najvišji stopnici odra za zmagovalce in slavil 44. zmago v karieri.

“Po dirki v Turčiji se zagotovo zelo veselim dirke v Maggiori. Proga mi je zelo všeč, ob njej pa se vedno zbere veliko gledalcev, ki so vedno zelo glasni in jih je med dirkanjem lahko slišati po progi. Zavedam se, da bo težko ponoviti uspeh z zadnje dirke, a poskusil bom, na progi v Maggiori sem se vedno dobro odrezal,” je pred novo preizkušnjo v Italiji optimističen Gajser.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva je Jorge Prado, ki ima pred Romainom Febvrom 67 točk prednosti. Tretji je Jeremy Seewer, Gajser pa 17.

Prva vožnja dirke za VN Italije v razredu MXGP bo v nedeljo, 17. septembra 2023, ob 14.15, druga pa ob 17.10.

V MX2 Pancar in znova Peklaj

V nižjem razredu MX2 bosta Slovenijo zastopala Jan Pancar, ki je v Turčiji pred dvema tednoma zasedel 12. mesto in mu ni uspela vrnitev med najboljšo deseterico v skupnem seštevku (trenutno ima 321 točk in je na 11. mestu), ter Jaka Peklaj, za katerega bo to po dirki za Veliko nagrado Turčije druga preizušnja na najvišji ravni in s tem dobra priprava za bližajoči se Pokal narodov v motokrosu, ki bo od 6. do 8. oktobra v francoskem Erneeju. Peklaj bo namreč po izboru selektorja Saše Kraglja ob Gajserju (MXGP) in Pancarju (MX2) tretji član slovenske reprezentance – nastopil bo v razredu MX Open. 

Prva vožnja dirke za VN Italije v razredu MX2 bo v nedeljo, 17. septembra 2023, ob 13.15, druga pa ob 16.10.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here