Slovito dirkališče Masarykův okruh v Brnu, kjer so se še pred dvema letoma za točke potegovali dirkači svetovnega prvenstva Moto GP, bo konec tedna gostilo peto, predzadnjo dirko državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu. Tokratno prizorišče je najbolj oddaljeno v letošnji sezoni, a dirkači se nastopa na tej progi veselijo. Na 5403 metrov dolgi progi lahko pričakujemo zanimive boje voznic in voznikov tako v razredu superbike, kot tudi v razredu supersport 600.

Štern favorit, a tekmeci bodo napadali

Albin Štern (Društvo 2nRace) je nedvomno prvi favorit za zmago v razredu superbike. Na zadnjih treh dirkah je bil nepremagljiv in ima v skupnem seštevku prvenstva 24 točk prednosti pred prvim zasledovalcem. A kot priznava, je proga v Brnu zahtevna, zato bo potrebna popolna zbranost. Delo mu bosta skušala otežiti predvsem Aleš Senekovič (ST Lendava) in Matic Berzin (Društvo 2nRace), preseneti pa lahko tudi Aleš Brzin (AMD Trebnje), ki je pretekli konec tedna dobro nastopil na dirki prvenstva Alpe Adria na Grobniku.

Matic Berzin se je pretekli konec tedna “ogreval” na dirki Alpe Adria na grobniškem dirkališču.

Logar v Brnu še ni vozil

V razredu supersport 600 v vlogi vodilnega v državnem prvenstvu v Brno prihaja Enej Logar (AMD Domžale), ki ima v skupnem seštevku pred tekmeci enako prednost kot Štern. Logar s stezo v Brnu še nima izkušenj, a si kljub temu želi odpeljati dobro dirko in se potegovati za najvišja mesta. To ne bo lahka naloga, saj bosta predvsem Domen Lipnik in Grega Žust (oba Društvo 2nRace) storila vse, da zmanjšata točkovni zaostanek pred zaključkom prvenstva. Lipnik se je pretekli konec tedna meril tudi na dirki Alpe Adria na Grobniku, kjer je imel nekaj težav s sklopko, ki ga je celo prisilila v odstop v drugi vožnji. Zato bo najbrž tokrat malce bolj na trnih, da mu v lovu na dober rezultat “tehnika” znova ne zataji.

Grega Žust bo med tistimi, ki bodo v razredu supersport 600 lovili najvišja mesta v Brnu.

V soboto, 3. septembra, bodo potekali trije prosti treningi in nato kvalifikacijski trening, v nedeljo, 4. septembra, pa dirkače čakajo dopoldan še en prosti trening in potem nova dva kvalifikacijska treninga. V popoldanskih urah bo vsaka kategorija odpeljala 10 krogov dolgo dirko, ki bo štela za točke državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu.

Tehnični podatki o stezi Brno:

  • Dolžina 5043 m
  • Število levih zavojev: 6
  • Število desnih zavojev: 8
  • Minimalna ravnina: 35 m
  • Maksimalna ravnina: 636 m
  • Višinska razlika: 73 m

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here