Zasnovan je na novem Audiju A1 Sportback, od katerega prevzema oblikovalske linije. V primerjavi s slednjim je karoserija dvignjena za dobre 4 centimetre. Približno 35 mm višine gre na račun modificiranega podvozja z večjim hodom vzmeti. Preostalo prispevajo večja kolesa.

4,05 m dolgi Audi A1 citycarver povzema tudi nekaj oblikovalskih značilnosti svojih “bratov” z oznako Q, npr. veliko osmerokotno mreža hladilnika in ščitnik za podvozje.

Audi na izbiro nudi devet barv. Strešna kupola je lahko po želji lakirana v kontrastni črni kovinski ali sivi barvi – takšna oblikovalska rešitev je značilna za A1.

Pri običajni postavitvi sedežev prostornina prtljažnika znaša do 335 litrov, ob podrtih naslonjalih zadnjih sedežev se poveča na 1.090 litrov. Prtljažni paket z mrežo in variabilnim prtljažnim dnom (opcijsko) je praktična rešitev za mestni vsakdanjik.

Izbirati je mogoče med štirimi izvedbami opreme: basis, advanced, design selection in S line. Od notranjosti advanced naprej so na prevlekah kontrastni šivi; pri izvedbi S line so na voljo kombinacije tekstila in umetnega usnja ali alkantare in umetnega usnja. Izvedba design selection vključuje paket linijske/ambientne osvetlitve. Pri vseh elementih opreme – od športnih sedežev (ki sta pri izvedbi S line serijska) do LED-žarometov z dinamičnimi smerniki – se Audi A1 citycarver zgleduje po Audiju A1 Sportback.

Že osnovna izvedba ima popolnoma digitalen kombinirani instrument z 10,25-palčnim zaslonom, ki ga voznik upravlja prek večfunkcijskega volana. Alternativno je na voljo Audi virtual cockpit, ki omogoča še številne druge funkcije. Voznik lahko za volanom preklaplja med več načini prikazov.

A1 citycarver na trg prihaja z dvema trivaljnima motorjema TFSI, nekoliko pozneje pa bo sledil še štirivaljni motor. Vsi so opremljeni s turbopolnilnikom, direktnim vbrizgavanjem goriva in filtrom za trdne delce. Odvisno od motorja in želje kupca lahko moč motorja na sprednji kolesi prenaša ročni menjalnik ali 7-stopenjski menjalnik S tronic. Če je avto opremljen s sistemom za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select, ima S tronic pri nastavitvi efficiency funkcijo prostega teka.

A1 citycarver na evropski trg prihaja jeseni 2019; v Nemčiji bo na prodaj po ceni od 22.100 evrov. Ob uvedbi na trg Audi pripravlja model iz posebne serije “edition one”, ki bo lakiran v puščično sivi ali pulzivno oranžni barvi in bo imel platišča s premerom 18 palcev. Žarometi in zadnje luči bodo zatemnjeni, ekskluzivna notranja oprema bo temeljila na izvedbi S line. Kupci lahko vozila iz serije “edition one” naročijo za doplačilo 5.650 evrov (motorji z močjo od 85 kW naprej).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here