Specialne olimpijske igre so svetovno gibanje, ki spodbuja vključevanje v družbo otrok in odraslih z različnimi oblikami intelektualnih omejitev. Po vsem svetu si prizadeva za ustvarjanje skupnosti, v katerih so dobrodošli vsi ljudje ne glede na svoje sposobnosti ali morebitne omejitve.

Organizacijo, ki vključuje več kot 6 milijonov športnikov iz več kot 190 držav, podpira več kot milijon trenerjev in prostovoljcev. Na območju Evrope in Azije pokriva 58 držav in vključuje pol milijona sodelujočih športnikov. 

»Naše partnerstvo s Specialnimi olimpijskimi igrami je odlična priložnost za širitev slogana Start Your Impossible, ki smo ga začeli širiti v sklopu globalnega partnerstva z olimpijskimi in paralimpijskimi igrami. Pri Toyoti smo prepričani, da mobilnost presega izdelovanje avtomobilov – temelji na premagovanju izzivov in uresničevanju sanj. To je tudi duh naše misije, s katero želimo vsem ljudem zagotoviti svobodo gibanja. Na izvedbeni ravni bomo k sodelovanju povabili naše zaposlene, ki se bodo lahko pridružili številnim prostovoljcem in tako v svoji regiji pomagali sodelujočim športnikom. Zelo ponosen sem, da se je vse skupaj že začelo,« je povedal dr. Johan van Zyl, predsednik in direktor Toyote Motor Europe.

»Organizatorji Specialnih olimpijskih iger smo ponosni, da smo s Toyoto Motor Europe še poglobili sodelovanje. Skupaj bomo namreč še laže širili glas o specialnih olimpijskih igrah. Naše partnerstvo tudi povečuje dostop do organizacije Unified Sports in tako odpira vrata številnim otrokom in odraslim ne glede na njihove sposobnosti. Veselimo se sodelovanja s Toyoto Motor Europe, hkrati pa smo prepričani, da se bo to partnerstvo razširilo tudi na Združene države Amerike in Japonsko. Toyoti izražamo veliko hvaležnost in se veselimo skupne prihodnosti,« pa je povedal David Evangelista, direktor Speciala Olympics Europe Eurasia.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here