Nova električna vizija Tavascan bo z enim polnenjem prevozila 450 km

Seatova znamka Cupra sporoča svoj načrt za nov električni avtomobil s konceptom Tavascan crossover.

Tavascan poganjata dva elektromotorja – eden na sprednji in eden na zadnji osi. Pri Cupri so povedali, da ima skupno moč 225 kilovatov (306 KM) in pospeši od 0 do 100 km/h v manj kot 6,5 sekunde.  

Koncept temelji na platformi MEB, ki jo je za avtomobile z baterijskim pogonom razvila matična skupina Volkswagen in Seat.

Kot je Seat sporočil javnosti, ima Tavascan baterijo, katere kapaciteta znaša 77 kW/h, po težko dosegljivem standardu WLTP pa doseg znaša 450 km.

Koncept Tavascan sledi hibridnemu plug-in konceptu Formentorju, ki je bil premiero predstavljen marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Proizvodna različica Formentorja bo naprodaj v prihodnjem letu.

Pri Cupri še niso sporočili, kdaj se bo začela proizvodnja, je pa Tavascan eden od šestih plug-in hibridov znamke Seat in Cupra, ki naj bi bili naprodaj do začetka leta 2021

Ni še znano kdaj bodo predstavili še druge, je pa Seat marca na avtomobilskem salonu v Genevi predstavil model el-Born – električni avtomobil, za katerega je predvideno, da bo naprodaj naslednje leto

Zasnova sprednjega dela vozila poudarja njegovo “električno” obliko z osvetljenim logotipom CUPRA. Veliko poudarka naj bi zaradi povečanja učinkovitosti pri vožnji dali na pravilen pretok zraka.

Notranjost naj bi bila po napovedih iz usnja, karbona in Alkantare, poleg tega pa naj bi bila tudi zelo tehnološko napredna.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here