Ford je razkril prenovljeno Fiesto, ki se ponaša z osveženim videzom ter izboljšanim tehnološkim paketom in pogonskimi sklopi.

Novo oblikovanje zunanjosti celotne palete vključuje obliko pokrova motornega prostora, ki poveča višino nosu, dopolnjujeta pa jo večji zgornji maski. Fordov logotip je zdaj vključen v masko in ni več na podaljšku pokrova motornega prostora.

Žarometi LED so prvič na voljo z vsemi različicami Fieste, kupci pa lahko po novem izberejo tudi tehnologijo matričnih žarometov LED.

Nova Fiesta uvaja 12,3-palčno (31 cm) digitalno instrumentno ploščo. Povezljivost nove Fieste zagotavlja tudi posodobitve informacij o prometu ‘v živo’ za razpoložljivi navigacijski sistem in omogoča informacije o nevarnostih v bližini vozila, ki lahko voznike obvestijo o nevarni situaciji na cesti pred njim. Naboru tehnologij za pomoč vozniku pa je dodan tudi opozorilnik za napačno smer vožnje. Sistem uporablja kombinacijo kamere na vetrobranskem steklu in informacije navigacijskega sistema vozila, da voznika zvočno in vizualno opozori, če prevozi dva znaka prepovedana smer na avtocestnem uvozu.

Novi modeli Fieste, opremljeni s sistemom SYNC 3, so zdaj na voljo tudi s funkcijo opozarjanja na potnike v zadnjem delu vozila, ki voznikom pomaga, da v vozilu ne pozabijo otroka ali hišnega ljubljenčka, saj jih sistem opozori, naj preverijo zadnje sedeže, če so bila ob začetku potovanja odprta zadnja vrata.

1,0-litrski motor EcoBoost Hybrid za prenovljeno Fiesto je na voljo z močjo 125 KM in 155 KM, dopolnjuje pa ga šeststopenjski ročni menjalnik. Motor EcoBoost Hybrid s 125 KM je na voljo tudi s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom Powershift z dvojno sklopko. Menjalnik Powershift pomaga ohranjati optimalno število vrtljajev motorja za večjo učinkovitost, poleg tega pa omogoča tudi sprotno samodejno zaustavljanje motorja pod hitrostjo 12 km/h za večjo učinkovitost porabe goriva pri mestni vožnji.

Na voljo je tudi Fordov 1,0-litrski motor EcoBoost z močjo 100 KM in v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Ford je predstavil tudi prenovljeno Fiesto ST. Ta ponuja nove športne sedeže, nove športne oblikovne detajle, vključno z novo prednjo masko in možnostjo kričeče zelene barve. Novost pri pogonu je povečanje navora za 30 Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here