Pri Kii pravijo, da bo novi križanec iz družine Ceed predstavljal alternativo tradicionalnim športnim terencem, saj naj bi nudil primerljivo stopnjo prostornosti, namenjene potnikom in prtljagi.

Kia bo jeseni, ko se začne prodaja XCeeda, v avtomobilskem razredu C še dodatno razširila svojo modelsko paleto. Na voljo bodo štiri karoserijske različice – kombilimuzina Ceed, karavan Ceed Sportswagon, shooting brake ProCeed in križanec XCeed.

Glavna konkurenta – razred SUV-B: Toyota C-HR (zaradi podobnih lastnosti); razred SUV- C: Nissan Qashqai (kot najbolje prodajani model v razredu).

Po pričakovanjih bo 5-vratni kombilimuzinski Ceed ostal najbolje prodajana različica Ceeda, hkrati pa lahko domnevamo, da se bo XCeed po priljubljenosti prebil na drugo mesto. XCeed naj ne bi predstavljal konkurence ostalim hišnim modelom, saj je namenjen drugačnemu profilu kupcev.

XCeed je Kiin prvi model z digitalnimi merilniki in eden prvih s telematskim sistemom UVO CONNECT. V prihodnosti mu bodo sledili ostali modeli (najprej e-Soul, Niro Hybrid, Hybrid Plug-in Hybrid, nato pa v kratkem še drugi).

XCeed je proizveden v Evropi in namenjen evropskemu trgu. Njegova proizvodnja se prične avgusta v Kiini slovaški tovarni v kraju Žilina, kjer že izdelujejo različice Ceed (5-vratni), Ceed Sportswagon (karavan) in ProCeed (shooting brake).

XCeed prinaša tudi 7-letno tovarniško garancijo Kia (do 150.000 km, prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov).

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here