Prvi del letošnjega slovenskega reli prvenstva je za nami. Rok Turk je s Hyundaijem i20 R5 s tesno zmago v Železnikih utrdil vodstvo v skupnem seštevku, v razredu R2 kjer videvamo najtesnejše borbe, pa je podobno uspelo Timu Novaku z Oplom Adamom.

Novinca v razredu R2 Jan Medved in Lucijan Vovk sta z na novo nastavljenim Peugeotom R2 poskušala na reliju Železniki nadoknaditi izgubljeno na reliju INA in dokazati, da se lahko prebijeta v vrh svoje skupine, a ju je ustavila okvara črpalke za gorivo.

Domača reli sezona se po poletnem premoru sicer nadaljuje šele konec septembra v Novi Gorici, Jan in Lucijan pa bosta že konec avgusta nastopila na močnem italijanskem reliju Alpi Orientali kjer je Jan že trikrat zmagal v svojem razredu.

“Računam na dober rezultat na tem zahtevnem reliju, obenem pa se zavedam, da je v krstni sezoni prestopa v višji razred, vsaka dirka zelo pomembna za iskanje nastavitev in občutkov z avtomobilom, očitno pa tudi za preizkušanje tehnike, ki naju je tokrat pustila na cedilu,” je v Železnikih povedal Jan, z mislimi že osredotočen na dirko po Furlaniji Julijski krajini.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here