Podobno kot drugi proizvajalci, tudi Kia v želji prihodnosti brez emisij razširja svojo električno družino avtomobilov. Po nedavni predstavitvi modela EV6, se ji bo ob bok postavila večja sestra z imenom EV9, katere koncept bo svojo premiero doživel 17. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Prve skice razkrivajo izjemno futuristično in mišičasto obliko novinca, ki bo po razkritem sodeč izstopal s številnimi oblikovalskimi elementi. Najbolj opazni so široki kolesni loki, ki jih definirajo ostre ter izrazite linije in nakazujejo na robustnost. Notranjost je na skicah moderna in minimalistična, izstopata pa zanimiv volanski obroč in širok zaslon. Po besedah Kie, so oblikovalci pri modelu EV9 inspiracijo črpali iz narave – v duhu trajnostne mobilnosti je notranjost sestavljena iz skupka recikliranih odpadkov iz morja.

V okviru predstavitve so predstavniki Kie razkrili tudi načrte za prihodnost. Napovedujejo, da bodo do leta 2035 popolnoma električni vsi njihovi modeli, ki bodo na voljo na evropskemu trgu. Na ostalih ključnih trgih bi do tega koraka naj prišlo s petletno zakasnitvijo, s tem pa namerava Kia doseči ogljično nevtralnost do leta 2045.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here