Land Rover Defender 130 je najdaljša izvedba priljubljenega terenca z medosno razdaljo dobre tri metre in dolžino 5,358 metra. Z njim proizvajalec cilja na kupce, ki radi združujejo družinska potovanja s terenskim, a udobnim doživetjem.

130 je najdaljši defender, a se vseeno ne boji terena.

Čar novinca je seveda v kabini. Tam najdemo tri vrste sedežev (2+3+3), ki sprejmejo osem odraslih oseb, ob tem pa za njimi ostane še 389 litrov prostora za prtljago. V primeru, da podremo drugo in tretjo vrsto, se prtljažni prostor razširi na 2291 litrov. Kljub trem vrstam je notranjost razkošna za vse potnike, saj bo ogrevanje sedežev na voljo v vseh treh vrstah, za svetlost v tretji vrsti pa bo poskrbelo dodatno panoramsko steklo. Vozniku bo informacije podajal nov večji 11,4-palčni zaslon na dotik.

Za udobje in terenske zmogljivosti bo zaslužno tudi serijsko zračno vzmetenje. Predstavniki trdijo, da kljub svoji dolžini dolžini Defender 130 ohranja svoje terenske zmogljivosti in se ne boji zahtevnega terena – manjši je edino izstopni kot, ki znaša 28,5 °. Poleg previsa na zadku avtomobila so modelu 130 dodelili tudi novo barvno paleto.

Kabina je prostorna in razkošna.

Osemsedežni terenec bo na voljo s tremi pogonskimi sklopi: bencinska šestvaljnika P300 in P400 z močjo 223 kW (300 KM) in 298 kW (400 KM) ter dizelski šestvaljnik z enako močjo kot P300. Vsi motorji bodo opremljeni tudi z blago-hibridno tehnologijo.

Cene bi se naj začele pri 86.757 evrih, na voljo pa bo pet različic vključno s First Edition, ki jo bodo prejeli prvi kupci. Ostale štiri nosijo nazive HSE, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE in X.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here