S študijo Manifesto Dacia poudarja svoje videnje “bistvenega” avtomobila, ki je kul, robusten, cenovno dosegljiv in okoljsko učinkovit. Študija ni znanilec prihodnjega serijskega modela, temveč laboratorij zamisli in znanilec novosti, od katerih bodo nekatere na voljo v prihodnjih modelih znamke Dacia.

Manifesto na novo določa “bistveno” s ciljem zagotoviti enostavno in pristno izkušnjo. Ta študija nima vrat, oken in vetrobranskega stekla, zato so potniki povsem “obdani” z naravo.

Potniki bodo v stiku z naravo, a v družbi pametnega telefona: pristop »Bring your Own Device« omogoča povezavo pametnega telefona z armaturno ploščo in vanjo vgrajenim računalnikom. Ta sistem je že na voljo na več modelih znamke in se bo v prihodnje še razvijal.

Manifesto razkriva še eno inovacijo, ki jo bo moč najti v prihodnjih modelih: »YouClip«, sistem za zelo enostavno pritrjevanje niza priročnih in modularnih dodatkov.

Zdaj pa manj verjetne novosti za prihajajoče modele: Edini prednji žaromet je možno sneti in ga uporabljati kot močno ročno svetilko, notranjost lahko enostavno operete z curkom vode, odstranljive prevleke sedežev pa se lahko na primer pretvorijo v spalne vreče.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here