V predoru Karavanke je včeraj dopoldne prišlo do poškodbe visokonapetostnega kabla, ki napaja del prezračevalnega sistema na slovenski strani predora Karavanke. Po ugotovitvi napake so odgovorni predor iz varnostnih razlogov zaprli, okoli 15. ure pa so skozenj ponovno sprostili promet vozil z največjo dovoljeno maso do 3,5 tone, saj so jim lahko zagotovili varno uporabo predora.

Delavci pooblaščenega izvajalca (Siemens) so že preučili obseg poškodbe in ocenili, da bo popolna sanacija trajala pet do šest tednov. Kljub temu v družbi DARS skupaj z zunanjimi izvajalci aktivno iščejo začasne rešitve, da bi zagotovile nemoten promet skozi predor. Glede tega so v stalnem stiku tudi z upravljavcem avstrijske strani predora.

Iz Darsa sporočajo, da bodo naredili vse, da bi do začetka prihodnjega tedna začasno sanirali poškodbo in zagotovili promet skozi predor tudi za tovorna vozila in avtobuse. Z avstrijskim upravljavcem se tudi dogovarjajo, da bi v vmesnem času skozi predor uredili organizirane prevoze tovornih vozil v nadzorovanih konvojih v vnaprej določenih časovnih terminih.

Dokler ne bo omogočena uporaba predora, pri Darsu voznikom vozil nad 3,5 tone še vedno priporočajo uporabo alternativnih poti oziroma drugih mejnih prehodov. O novih informacijah v zvezi s tem bodo uporabnike sproti obveščali.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here