Novi Mercedes-Benz AMG GLA 35 4MATIC bo imel 2,0-litrski turbo štirivaljnik, ki bo premogel 225 kW (306 KM).

Mercedes je v svojo paleto AMG 35 poleg kompaktnega A-razreda (kombilimuzina in notchback (daljša različica za Kitajsko)), CLA (Coupé in Shooting Brake) ter sedemsedežnega GLB dodal še zadnjega, sedmega člana GLA 35 4MATIC.

Gnal ga bo 2.0 litrski turbo štirivaljnik z zajetnim navorom (400 Nm navora pri 3000-4000 vrt./min.), kateri bo premogel 225 kW (306 KM). Moč bo mogoče razporediti na vsa štiri kolesa (lahko tudi v razmerju 50-50) prek 8-stopenskega menjalnika z dvojno sklopko. 100 km/h bo novinec dosegel v 5,1 sekunde. Najvišja hitrost naj bi bila omejena na 250 km/h.      

Zasnova modela GLA AMG 35 temelji na liniji AMG (sprednja maska je specifične AMG oblike, 19-palčna petkraka platišča iz lahke litine (kupci bodo lahko izbrali tudi 19- 20- in 21-palčna platišča drugih dizajnov, strešni spojler, dve izpušne cevi), hkrati pa ima novinec tudi nekaj izrazitih lastnosti, s pomočjo katerih ga ločimo od drugih (tanke zadnje dvodelne luči, ki dajejo vtis širšega zadnjega dela). Možno bo izbrati tudi dodatni AMG Night paket, s katerim bo kupec dobil temnjena stekla, svetleče črne dodatke ter kromirane izpušne cevi.

Notranjost ima športni pridih, tehnološki ambient z digitalnimi zasloni, sedeži so oblazinjeni z umetnim usnjem ARTICO v črni barvi, prekriti so s kontrastnimi rdečimi šivi ter rdečimi varnostnimi pasovi. Notranja obloga s strukturo ogljikovih vlaken ter zračniki z rdečo obrobo dajejo avtu zelo športen videz.

Osrednji element kokpita sta dva zaslona, ki se zlijeta v en širok zaslon, ta pa posledično poudarja vodoravno usmerjenost notranje opreme. Uporabnik lahko izbira med tremi AMG zasloni – Classic, Sport, Supersport. Koncept upravljanja je možen s ploščo, tipkami na volanu ali z glasovnim nadzorom (tega aktiviramo z besedo ˝Hey Mercedes˝) ter gestami.

Sredinska konzola ima dodatne gumbe, ki nadzorujejo funkcije 3-stopenskega ESP-ja, način ročnega menjalnika (ročno prestavljanje je možno z ob volanskimi ročicami), vzmetenje s prilagodljivo nastavljivim blaženjem. Voznik bo lahko izbiral tudi med petimi voznimi programi.

Točen datum prodaje ter cene zaenkrat še niso znane.   

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here