Audi leto 2019 zaključuje s posodobljenima RS5 Sportback in Coupe, ki sta dobila novo obliko in prenovljen sistem ter s tem sledita svojima ˝bratoma˝RS4 in RS7.

Sprednji del ima najbolj opazne spremembe, preoblikovali so zračne odprtine, povečali rešetke za bolj agresiven videz ter posodobili žaromete. Dodali so tudi tri zračnike nad sprednjo masko po vzoru Audija Sport Quattro iz leta 1984.

Barva: Turbo blue / Glacier white.

Spremenjena stranska pragova in difuzor sta tudi del osvežitve. Kupci bodo vozila lahko naročili nova RS5 v novih barvah ˝Turbo Blue˝ in ˝Tango Red˝ skupaj z različnimi paketi “karbonskih slogov”. RS in Audi logotipi so lahko tudi v črni barvi.

Oba sta v osnovni različici opremljena z 19-palčnimi alu platišči, možno pa je izbirati tudi med tremi 20-palčnimi platišči (ta so na voljo v črni ali bronasti barvi). Znotraj koles se skrivajo običajni jekleni diski, zavore iz karbonskih vlaken pa je mogoče namestiti na sprednjo os. Coupe ima po novem tudi streho iz ogljikovih vlaken, kar naj bi težo avtomobila znižalo za okoli 4 kilograme.   

V notranjosti je najbolj opazna sprememba nov 10.1 palični zaslon na dotik, opremljen z Audijevo novo tehnologijo MMI , ki je rahlo nagnjen proti vozniku za lažjo uporabo. Ob doplačilu paketa ˝Navigacija Plus“ dobimo dodatni monitor, specifičen za RS, ki prikazuje podatke o pogonski temperaturi, pospešku in tlaku v pnevmatikah ter njihovi temperaturi. Pri 12,3-palčnem zaslonu lahko voznik izbira med več zasloni, vključno z ekskluzivnim, ki je narejen samo za modele RS.

2,9-litrski Twin-Turbo V6 s 331 kW ostaja nespremenjen in na vsa štiri kolesa še vedno pošilja 450 KM in z 600 Nm navora od 0 do 100 km/h pospeši v 3,9 sekunde, najvišja hitrost je omejena na 280 km/h. Voznik lahko osemstopenjski tiptronic menjalnik upravlja tudi preko večjih aluminijastih ročic.

V notranjosti prevladujejo vodoravne linije in temne barve, osnovno so sedeži obloženi z Alcantaro in usnjem ali ob doplačilu s finim Nappa usnjem. Doplačamo lahko tudi RS dizajn paket z rdečimi ali sivimi poudarki. Krmilni elementi, kot so volanski obroč in izbirna ročica ter kolenske blazinice so opremljeni s pokrovi Alcantara (z rdečimi ali sivimi šivi).

Prodaja posodobljenega RS5 Sportback in Coupeja se bo v Evropi pričela kmalu, cene v Nemčiji pa se bodo začele pri 83.500 EUR za oba modela.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here