Hyundai je prenovil enega najpomembnejših členov svoje ponudbe. Vizualno boste lahko opazili širšo masko z novim vzorcem, nova prednja LED žarometa in odbijač, nekoliko vizualno osvežen pa je tudi zadek.

V notranjosti so najpomembnejšo novost prestavljata nov osrednji digitalni zaslon v velikosti 10,25 palca ter nov delno digitalni zaslon merilnikov pred voznikom.

Prvič je z modelom i30 na voljo tudi sistem Bluelink, za katerega bo kupec prejel brezplačno 5-letno naročnino ob nakupu vozila. S pomočjo tega sistema bo lahko nadzoroval promet v realnem času, iskal bližnje bencinske črpalke, parkirišča in nadziral nekatere funkcije vozila na daljavo (zaklep, odklep, alarm …).

Na voljo so tudi nekateri novi asistenčni sistemi, npr. preprečevanje naleta zadaj, preprečevanje trka z vozilom v mrtvem kotu in zaznavanje kolesarjev s pomočjo sistema za preprečevanje naleta.

Glavna novost motorne palete je novi 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik (115 kW), ki je serijsko opremljen z blago hibridno tehnologijo. Novost predstavlja tudi blaga hibridna tehnologija pri litrskemu trivaljniku (88 kW). V ponudbi ostajata 1,6-litrska turbodizelska motorja s 85 ali 100 kW (slednji je serijsko opremljen z blago hibridno tehnologijo).

Na voljo so trije različni menjalniki – 6-stopenjski ročni, 7-stopenjski samodejni ter novi 6-stopenjski inteligentni ročni menjalnik (IMT), ki samodejno prestavlja v prosti tek, ko spustimo stopalko za plin.

Vse različice (kombilimuzina, karavan in “Fastback”) so na voljo v štirih nivojih opreme. Oslej je s športno opremo N-line na voljo tudi karavanski i30.

Začetna cena za kombilimuzino (MPi 110 kW) znaša 14.990, za karavana (MPi 110 kW) 15.890 in za “Fastbacka” (T-GDi 120 kW) 15.890 evrov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here