Ponudba modela Micra je v letu 2021 posodobljena in poenostavljena. Poleg različic Visia, Acenta in Tekna zdaj Nissan v ponudbo uvaja še povsem novi različici N-Design ter N-Sport.

Nova različica N-Sport prinaša vizualne priboljške, npr. sijajno črno lakirane elemente spredaj in zadaj in črnimi ohišji zunanjih ogledal, ki se ujemajo s 17-palčnimi črnimi litimi platišči. Micra N-Sport ima meglenke in LED žaromete že serijsko. Sedežne prevleke so delno iz alkantare, s tem materialom pa je prevlečen tudi del armature.

Z različico N-Design lahko kupci izbirajo med dvema paketoma personalizacije in sicer med sijajno črno lakiranimi ali pa kromastimi elementi spredaj in zadaj ter ohišji zunanjih ogledal. Na voljo je oranžna personalizacija notranjosti.

Micra ima izboljšan 1,0-litrski motor s turbopolnilnikom. Motor ima manjšo porabo goriva in izpuste ter izpolnjuje okolijske norme Euro 6d. Z izpopolnjeno krivuljo navora zagotavlja boljše zmogljivosti in manj prestavljanja, kar naj bi bilo blagodejno predvsem pri mestni vožnji.

Od uvedbe leta 2017 so v 34 evropskih državah prodali več kot 230.000 primerkov najnovejšega rodu Micre. Micra je prvi Nissanov model, ki je bil načrtovan za proizvodnjo v Renaultovi tovarni in tako podčrtuje sinergije v okviru zveze Renault-Nissan-Mitsubishi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here