Peugeot je predstavil tretjo generacijo modela 3008. Ob predstavitvi je v ospredju pozornosti električni pogon, sledili bodo tudi ostali.

Novi 3008 je oblikovan bolj kupejevsko, da bi dosegli večjo aerodinamično učinkovitost, ki je pri električnemu pogonu še toliko bolj pomembna (količnik znaša 0,28). Za nameček je novinec zasnovan na platformi, ki je primarno namenjena prav tej vrsti pogona.

Na voljo bosta dve kapaciteti baterije. Manjša znaša 73 kWh (ta naj bi omogočala do 525 km dosega), večja pa kar 98 kWh (do 700 km dosega). Pri manjši bateriji bo na voljo tudi štirikolesni pogon, ki ga bo zagotavljal drugi elektromotor nameščen na zadnji osi. Hitro polnjenje bo lahko potekalo z največjo močjo 160 kW.

Poleg električnega pogona bo novi 3008 na voljo tudi z bencinskim in priključno hibridnim pogonom. Dizel se pri tem modelu poslavlja.

Kljub kupejevski obliki Peugeot trdi, da ima novinec enako prostornino prtljažnika kot pretekla generacija (520 litrov). V notranjosti potniške kabine izstopata tudi preoblikovana armatura in sredinska konzola.

Novi 3008 bo na trg prišel v začetku prihodnjega leta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here