V nedeljo sta potekali 9. in 10. letošnja dirka prvenstva Twingo Eurocup. Prvič je 29 voznikov nastopilo na znanem dirkališču Mugello v Toskani.

Po petkovem prostem treningu so v soboto sledile kvalifikacije, kjer je Miha Fabijan dosegel 4. čas, zaradi diskvalifikacije tekmeca pa je prvo nedeljsko dirko pričel s 3. startnega mesta.

V hudem troboju za najvišja mesta je Fabijan v 5. krogu prevzel vodstvo ter ga zadržal do konca dirke, ki je zaradi nesreče v ozadju bila predčasno prekinjena. S tem je dosegel svojo 4. zmago v letošnji sezoni prvenstva Twingo Eurocup ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Po zmagi v prvi dirki je Fabijan drugo začel z najboljše startne pozicije. Tokrat je bil boj za najvišja mesta bolj številčen, ob trku tekmecev je na stezo zapeljal tudi varnostni avto. Takoj v nadaljevanju dirke je s 3. mesta v prvem zavoju prišel v vodstvo, ob tem pa so trčili trije neposredni tekmeci in padli povsem na začelje. V istem krogu je prišlo še do ene nesreče, s tem pa je bila dirka ponovno predčasno prekinjena – po pravilih je tako obveljal vrstni red zadnjega celotnega odpeljanega kroga, kar je pomenilo končno 3. mesto.

Z odličnim izkupičkom vikenda je Fabijan tako dve dirki pred koncem sezone prevzel vodstvo v skupnem seštevku, po nesreči na uvodni dirki sezone pa je v nadaljevanju v prav vsakem dirkašku vikendu dosegel po eno zmago.

Finalni dirki sezone Twingo Eurocup bosta potekali na dirkališču v Misanu (ITA) med 10. in 12. novembrom. Še prej sledi zadnja dirka gorskega Twingo pokala – v Čedadu bo Fabijan 1. oktobra branil vodstvo v prvenstvu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here