Vodilni model znamke Fiat Professional, ki je bil prvič predstavljen leta 1981, se po 40 letih predstavlja v svoji osmi izdaji.

Nova, popolnoma digitalna instrumentna plošča v notranjosti kabine omogoča prikaz informacij in opozoril – od navigacije do sistemov za pomoč vozniku, ponuja prilagodljive nastavitve in povezavo z informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect. Osvežena notranjost ima prenovljeno armaturno ploščo in volanski obroč, novi prestavni ročici ročnega oz. samodejnega menjalnika, nove obloge vrat ter tipke za upravljanje samodejne klimatske naprave.

Novi Ducato je prvo lahko dostavno vozilo z drugo stopnjo avtonomne vožnje, ki ponuja nabor sistemov za pomoč vozniku (ADAS) med vožnjo in parkiranjem – od omejitve hitrosti do upravljanja zaviranja ob nepričakovanih ovirah, sistema za prepoznavanje prometnih znakov, sistema za spremljanje utrujenosti voznika ter prilagodljivega tempomata s funkcijo Stop&Go, sistema za ohranjanje voznega pasu in sistema za pomoč pri prometnih zastojih, ki ob upoštevanju prometnih razmer ohranja aktivni nadzor nad smerjo vozila.

Sistemi za pomoč vozniku vključujejo tudi digitalno notranje vzvratno ogledalo, elektronski nadzor stabilnosti (ESC) s sistemom za pomoč ob bočnem vetru ter sistem za nadzor stabilnosti prikolice s sistemom za aktivno pomoč pri parkiranju.

Porast e-trgovine in s tem povezane dostave na dom, prinaša nove zahteve in potrebe, kar zadeva vozno udobje. Novi Ducato nanje odgovarja z rešitvami, kot so:
sistem vstopanja in zagona brez ključa; električna parkirna zavora; sovoznikov sedež z zložljivo mizico; predal za brezžično polnjenje mobilnih telefonov; dva vhoda USB-A in USB-C; visokonapetostna 230-voltna električna vtičnica; večji prostor za shranjevanje predmetov v vratih; ogrevano vetrobransko steklo; ter samoizravnalno zračno vzmetenje za nižji nakladalni prag, kar olajša natovarjanje in raztovarjanje.

Novi Ducato ponuja popolnoma osveženo motorno paleto, ki izpolnjuje zahteve emisijskih standardov Euro 6D-final. Opremljen je z novimi dizelskimi motorji MultiJet tretje generacije, zasnovanimi na novi zgradbi pogonskega sistema H3 skupine Stellantis, ki zagotavljajo zmanjšanje mase za zagotavljanje večje nosilnosti ter porabe goriva in emisij CO2.

Novi Ducato je na voljo z motorji z močjo 88 kW (120 KM), 103 kW (140 KM), 118
kW (160 KM) in 132 kW (180 KM) ter novim i6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki je na voljo pri vseh različicah moči ter 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je na voljo pri različicah s 103 kW (140 KM), 118 kW (160 KM) in 132 kW (180 KM).

Vstopni Ducato 30L 2.2 Multijet3 120 L1H1 BASE je na slovenskem trgu na voljo za 17.170 EUR brez DDV, z že vključenim 10 % rednim popustom in 1.000 EUR popusta z DDV v primeru financiranja. V primeru financiranja stranke prejmejo tudi brezplačno storitev Fiat Professional 5 Plus.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here