Družini kompaktnih avtomobilov znamke Mercedes-Benz se je pridružila limuzina razreda A.

Mercedes-Benz razred A limuzina:

Mere:

  • 13 cm daljši od kombilimuzine
  • 14 cm krajši od CLA
  • medosna razdalja: 2729 mm

Notranjost:

V primerjavi s kombilimuzino je nekoliko manj prostora za potnike zadaj za glavo.

Prtljažnik:

Prtljažnik ima prostornino 420 l (pri modelih z dizelskim motorjem: 410 l), kar pomeni, da je za 50 litrov večji od kombilimuzine in 60 litrov manjši od različice CLA. Limuzina za razliko od kombilimuzine omogoča prostoročno odpiranje pokrova prtljažnika z gibom noge v spodnjem predelu zadnjega odbijača.

Multimedija:

Serijska oprema vključuje informacijsko-razvedrilni sistem MBUX – Mercedes-Benz User Experience z zaslonom na dotik. Sistem MBUX je mogoče nastaviti po meri in se prilagodi uporabniku.

Pogonska paleta:

Varnost in asistenčni sistemi:

Serijska oprema vključuje najnovejšo Mercedesovo generacijo sistemov za pomoč pri vožnji, kot sta aktivni zavorni asistent in aktivni asistent za ohranjanje smeri. Sistemi kamer in radarjev omogočajo, da avto predvidi razmere do 500 metrov pred sabo. Razred A za funkcije pomoči uporablja tudi zemljevid in podatke navigacijskega sistema.

Paketi opreme:

Limuzino razreda A je mogoče prilagoditi po meri z različicami oblike in opreme Style, Progressive in AMG Line ter z nočnim paketom.

Vožnja:

Za razred A je glede na izvedbo motorja in želene vozne lastnosti na voljo več vzmetenj. Zmogljivejše izvedbe in modeli s prilagodljivim blaženjem 4MATIC ali večjimi kolesi so opremljeni s kompleksno zadnjo premo s štirimi vodili. Ostali modeli imajo torzijsko zadnjo premo.

Cena: Vstopni model stane 27.910 evrov (A 180 z ročnim menjalnikom). Cenik lahko prenesete TUKAJ.

Lokacija proizvodnje:

Novo limuzino razreda A bodo najprej proizvajali v mestu Aguascalientes, v Mehiki, spomladi 2019 pa bodo s proizvodnjo začeli tudi v nemškem Rastattu.

Dodatne različice:

Do konca leta bo na voljo še nekaj dizelskih izvedb (A 220 d in A 200 d) ter prvi priključni hibrid med kompaktnimi vozili.

Leta 2020 prihajata še športna različica A 45 4MATIC+ AMG s preko 400 KM, nov vstopni dizel A 160 d in še nekatere dizelske različice s štirikolesnim pogonom.

Fokus 1:

Nova limuzina razreda A ima z vrednostjo Cd v višini 0,22 in s sprednjim delom dimenzije 2,19 m² celo najmanjši aerodinamičen upor med vsemi proizvedenimi vozili na svetu.

Fokus 2:

Po novem je to vstopna limuzina pri Mercedes-Benzu. Do razvoja tega vozila je prišlo zaradi velikega povpraševanja na Kitajskem in v ZDA. Zanimivo bo videti, kako priljubljen bo model v Sloveniji, kjer limuzine ne dosegajo večjih prodajnih številk, a je razred A na splošno zelo uspešen.

Fokus 3:

Limuzina A 35 4MATIC je drugi model Mercedes-AMG, ki temelji na novi platformi za kompaktna vozila. Za športne vozne lastnosti skrbijo 2,0-litrski štirivaljni turbo motor z močjo 225 kW (306 KM), sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko, športno vzmetenje in variabilni štirikolesni pogon. Pospešek od 0 do 100 km/h je možen v 4,8 sekunde, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

Več o vozilu boste lahko na našem portalu prebrali, ko zaključimo s testom. Za vsa dodatna vprašanja o vozilu smo na voljo na Facebook profilu @Avtoportret.si in Instagram profilih @Avtoportret.si in @LukaGregoric, vabljeni pa tudi h komentiranju prispevka. 😉

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here