Fiat je v Slovenijo pripeljal prenovljeno družino Tipo. Slednja se je razširila z novim križancem Tipo Cross. Še naprej v ponudbi ostajata kombilimuzina in karavan.

Nov sprednji del ima preoblikovano mrežo hladilnika, na kateri je izpostavljen nov logotip z napisom Fiat. Tipo je drugo Fiatovo vozilo s tem logotipom, ki sledi nedavno predstavljenemu električnemu 500.

Žarometi so popolnoma preoblikovani. Zdaj so spredaj in zadaj opremljeni s tehnologijo Full-LED.

Prenovljena je tudi potniška kabina. Nova digitalna instrumentna plošča s 7-palčnim zaslonom TFT je nadomestila običajno analogno instrumentno ploščo. Instrumentna plošča vključuje popolnoma nov osrednji sistem Uconnect 5 z 10,25-palčnim zaslonom na dotik, ki je še ena novost, ki jo je skupina FCA uvedla pri novem
500 in je zdaj na voljo pri modelu Tipo.

Tipo Cross je po zaslugi prenovljene kalibracije vzmetenja ter nove rešitve platišč in pnevmatik, ki je bila uporabljena že pri mestnem križancu 500X, višji za slabe 4 centimetre.

Poleg oblike in sloga je pomembno prenovo doživela tudi tehnologija. Novi Tipo je opremljen s paleto najnovejših sistemov za pomoč vozniku (ADAS):

• sistemom za prepoznavanje prometnih znakov za največjo dovoljeno hitrost na cesti;
• sistemom za nadzor hitrosti, ki vozniku priporoča, naj upošteva omejitve hitrosti;
• sistemom, ki vozilo ohranja znotraj voznega pasu;
• sistemom za prepoznavanje utrujenosti voznika;
• sistemom za samodejni vklop in izklop dolgih luči;
• sistemom za opozarjanje na mrtvi kot;
• sprednjimi parkirnimi senzorji, sistemom za vstop v vozilo in zagon vozila brez ključa (»Keyless Entry/Go«) ter brezžičnim polnilnikom za polnjenje mobilnega telefona brez kabla.

Ponudba bencinskih in dizelskih motorjev za novi model Tipo je popolnoma prenovljena. Novi Tipo je lahko opremljen z novim bencinskim motorjem 1.0 GSE T3 s 74 kW (100 KM). Nov trivaljni motor razvije največji navor 190 Nm pri 1.500 vrt./min, medtem ko je prejšnji bencinski motor 1.4 s 70 kW (95 KM) razvil le 127 Nm pri 4.500 vrt./min.

Na voljo je tudi dizelski motor MultiJet z močjo 96 kW (130 KM) (prej 88 kW (120 KM)).

Novi Tipo 1.0 T3 GSE 74 kW (100 KM) z nivojem opreme Easy je na slovenskem trgu na voljo za 13.940 EUR z že vključenim rednim popustom in dodatnim popustom v primeru financiranja.

Novi Tipo Cross 1.0 T3 GSE 74 kW (100 KM) z nivojem opreme City Cross pa je na voljo za 17.575 EUR z že vključenim rednim popustom in dodatnim popustom v primeru financiranja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here