Mark Kastelic je na četrti dirki letošnje sezone prvenstva WSK Super Masters v Lonatu ob Gardskem jezeru dosegel skupno 42. mesto med 85 dirkači. Finale se mu je izmuznilo za las, a je vseeno zadovoljen, saj je odpeljal prvo dirko za novo ekipo Forza Racing.

Mark Kastelic bo namreč dirke na najvišjem rangu kartinga na svetu nadaljeval pod okriljem angleške ekipe Forza Racing, ki uporablja drugačno tehniko, nad katero je bil Mark navdušen. »Na voljo imam res dobro ekipo, ki deluje odlično. To je prava angleška dirkaška šola. To je nekaj povsem novega, najbolj sem zadovoljen z motorjem znamke TM, ki ga pripravlja ekipa angleških strokovnjakov iz GFR Racing. Razlika je občutna, saj odlično ‘vleče’ iz nižjih vrtljajev,« je prestop ocenil Kastelic.

Tako je bil med hitrejšimi skozi celoten konec tedna, žal pa se mu je finalna vožnja izmuznila za las. V predfinalu je bil namreč že na desetem mestu. V finale se iz vsake skupine uvrsti najhitrejših 17 dirkačev, a je vsega tri kroge pred koncem želel prehiteti še enega tekmeca. Ta ga je ostro zaprl in izrinil s steze, zaradi česar so bile njegove gume polne trave in peska, tako pa ni imel več pravega oprijema. »Škoda, vedel sem, da sem lahko hitrejši, a bi moral vseeno počakati in na vso moč potem napasti v finalu. Vseeno sem zadovoljen, saj sem bil zelo hiter, nabral sem si precej izkušenj z novo tehniko in verjamem, da imam na voljo dirkalnik, ki omogoča uvrstitve med najboljše tri na dirkah,« je še dodal Mark.

Na novo ekipo in njihov način dela se je takoj privadil, zdaj mora samo še na dirki to hitrost preseneti v rezultat in uvrstitev v finalno vožnjo. A s prestopom k Forza Racing vseeno ni prekinil stike z dosedanjo ekipo DPK, ki dirka pod okriljem Fernanda Alonsa, in ostaja njihov varovanec, po dogovoru pa bo sezono v razredu OKJ končal pri Forzi. Tako so mu vrata za prestop v višjo kategorijo pri Fernandu Alonsu še vedno odprta.

Že prihodnji teden, natančneje 2. maja, čaka Marka nova dirka in sicer dirka Champions of the future v Genku v Belgiji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here