Več barvnih kombinacij, prenova sprednjega dela, nov asistenčni sistem, novi sedeži – to so glavni poudarki prenove Citroena C3.

Pri Citroenu so zelo ponosni na svojega C3-ja, saj je njihov najbolj prodajan model. Hkrati pa spada v vrh najbolj prodajanih avtomobilov v tem segmentu. To je tretja generacija tega modela, na trg je prišel v letu 2016, letos pa je doživel prenovo. V teh štirih letih so jih v Sloveniji prodali 3.850.  Pri prenovi so dali še več poudarka na različne barvne kombinacije zunanjosti, ki so bile zaščitni znak že pred prenovo. Sedaj je na voljo 97 kombinacij zunanjosti, prej »samo« 36.

Na voljo je 7 barv karoserije (po novem še rdeča in modra) in 4 barve strehe (po novem še modra). Poleg tega so v ponudbi še 4 barvni paketi (po novem še modra) in še 3 dekorativni dodatki za streho. Kupec ima tako še več možnosti, da si sestavi svoj avtomobil čisto po svoje. Barvne pakete sestavljajo barvni okvirji meglenk in dekoracija na zaščiti vrat Airbump. Med dekorativne dodatke na strehi spadajo nalepke, ki popestrijo videz strehe.

Največ sprememb je bil deležen sprednji del, ki ima sedaj LED žaromete serijsko na vseh nivojih opreme. Po prenovi so sedaj žarometi oblikovno povezani v nekakšno črko V in delujejo bolj agresivno. Kupec lahko izbira med novimi 16- in 17-palčnimi platišči. Zunanjost avtomobila ima na novo še dodatke, ki spadajo v barvne pakete.

V notranjosti so želeli nameniti več poudarka udobju, kar se najprej opazi pri novih sedežih, ki imajo sedaj več penastega polnila. Nove so tudi barve notranjosti – poleg serijske črne, sta kot doplačilo na voljo še črna z dodatki modre in bolj prestižna z dodatki lesa. Kupec ima na voljo še sisteme za povezljivost, kamor spada navigacija, sistem za varnost in pomoč ter sistem za informacije in razvedrilo.

C3 ima sedaj 12 asistenčnih sistemov, s prenovo so dodali še prednje senzorje za pomoč pri parkiranju. Nekaj asistenčnih sistemov je na voljo serijsko (prepoznavanje prometnih znakov, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, …), nekaj pa kot doplačilo (samodejni preklop žarometov, …).

Motorna paleta obsega dva bencinska motorja, s 82 in 110 konjskimi močmi ter dizelskega s 100 konjskimi močmi. Pri močnejšem bencinskem motorju sta na voljo ročni in samodejni menjalnik, pri ostalih dveh pa samo ročni menjalnik. Paketi opreme so štirje – od najcenejšega Feel, nato Feel Pack in Shine ter do najdražjega Shine Pack. Največ kupcev se je v zadnjih štirih letih odločalo za bencinski motor s 82 konjskimi močmi v kombinaciji s paketom opreme Shine, ki sedaj stane 12.340 evrov. C3 s tem motorjem in opremo Feel pack stane 11.520 evrov, medtem ko bo tisti z najvišjim paketom Shine pack stal 13.510 evrov. V ceno je že vključen popust, če kupec izbire Citroen financiranje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here