To je prvi Škodin avtomobil z novim oblikovalskim jezikom in novim logotipom. Vision 7S kaže spremembe, ki se obetajo pri tej češki znamki in njeno usmerjenost proti e-mobilnosti.

Novi logotip

Na sprednjem in zadnjem delu avtomobila se nahaja osvetljen napis “Škoda”, ki je del novega logotipa in nove Škodine vizualne identitete. Oblikovalci pravijo, da so stremeli proti minimalističnemu in funkcionalnemu dizajnu, ki daje občutek varnosti in moči, obenem pa simbolizira aerodinamičnost vozila.

Tehnologija koncepta Vision 7S

Vision 7S ima vgrajeno baterijo s kapaciteto 89 kWh, ki omogoča doseg prek 600 kilometrov (po WLTP). Največja moč polnjenja znaša 200 kW.

Osrednji sistem v notranjosti je povsem nov – z novo grafično podobo in logiko upravljanja. Glavni element predstavlja 14,6-palčni zaslon na dotik, ki je največji doslej v vozilih te znamke in ga uporabnik lahko obrača v vertikalen ali horizontalen položaj. Volanski obroč je zelo futurističen s posebno ploščato obliko in številnimi površinami, ki so občutljive na dotik.

Otroški sedež v najbolj varnem delu vozila

Velika posebnost koncepta je integriran otroški sedež, ki je nameščen na najbolj varno mesto v vozilu. Nameščen je namreč na sredinsko konzolo, ki sega do druge sedežne vrste. To pomeni, da lahko potniki iz druge vrste vselej vidijo otroka v otroškem sedežu, medtem pa ga lahko prek kamere spremljata tudi voznik in potnik v prvi vrsti.

Tradicionalne vrednote v novi obliki

Odgovorni pravijo, da novi koncept časti tradicionalne vrednote Škode, a jih prezentira v povzem novi obliki. Oblikovalski jezik tega električnega avtomobila, ki je zasnovan na platformi MEB, bo postal zaščitni znak znamke v prihodnosti.

Škoda načrtuje predstavitev treh novih električnih modelov do leta 2026. Vision 7S napoveduje velik družinski avto s sedmimi sedeži, poleg njega pa so napovedali še prihod kompaktnega SUV-ja ter majhnega (mestnega) avtomobila.

Do leta 2030 naj bi Škoda po napovedih v Evropi prodala 70 % popolnoma električnih avtomobilov, a se klasičnim pogonom za zdaj ne odpoveduje. V drugi polovici leta 2023 namreč prihajata novi Superb in Kodiaq, tema pa bo v letu 2024 sledila prenovljena Octavia.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here