Peugeot z izvedenkama modela 508 (limuzina in SW), predstavlja prva predstavnika nove blagovne znamke Peugeot Sport Engineered.

Vzporedno z lansiranjem nove blagovne znamke je Peugeot najavil svoj povratek na svetovno prvenstvo vzdržljivosti (WEC – World Endurance Championship) z letom 2022, in sicer v kraljevski kategoriji LMH (Le Mans Hypercar).

508 Peugeot Sport Engineered je priključni hibrid in najmočnejše serijsko vozilo te znamke doslej. Pogonski sklop razvije do 360 KM in 520 Nm navora. Do 100 km/h se novinec požene v 5,2 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

Športnik se lahko pohvali z znižanim podvozjem in širšim kolotekom, in sicer za 24 mm spredaj in 12 mm zadaj, s prednjimi kolutnimi zavorami premera 380 mm in nepremičnimi zavornimi sedli s štirimi bati in 20-palčnimi platišči.

508 PSE lahko žene 360 “konjskih moči” zahvaljujoč kombinirani moči motorja z notranjim zgorevanjem in dveh električnih motorjev, v prednjem in zadnjem delu. Moč se prenaša na vsa štiri kolesa.

Športni model proizvajajo v Franciji, v kraju Mulhouse. Naročiti ga bo možno od sredine oktobra 2020 dalje (odvisno od države).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here