Pred kratkim smo bili priča predstavitvi novega Leona, zdaj pa je luč sveta ugledala še njegova športna različica z oznako Cupra.

Gre za zelo priljubljen model med ljubitelji športnih vozil, ki sedaj ne nosi več Seatovih značk – spomnimo, pri skupini Volkswagen so zaradi velike priljubljenosti športno divizijo Seatovih modelov diferencirali kot posebno znamko.

Prvič tudi priključni hibrid

Glavna značilnost novinca je vpeljava hibridnega pogona. Novega Cupro Leona boste namreč lahko naročili tudi kot priključnega hibrida. Osnova je 1,4-litrski turbobencinski motor TSI s 150 “konji”, ki mu pomaga elektromotor z dodatnimi 115 “vranci”. Preizkusni standard WLTP obljublja, da boste lahko zgolj na elektriko prevozili do 60 kilometrov.

Poleg tega v ponudbi ostaja 2,0-litrski “turbobencinar”, ki je na voljo v dveh različicah – z 245 ali 300 KM. Obe imata pogon na prednji kolesni par. Tako kot pri predhodniku je tudi tokrat dodatno na voljo najmočnejša različica s 310 KM in štirikolesnim pogonom, ki je rezervirana zgolj za karavansko (ST) izvedbo.

Ostali ključni poudarki zajemajo nastavljivo podvozje (DCC) ter drzen dizajn vozila. Na zunaj bodite pozorni na športna odbijača ter posebna platišča, v zdaj močno digitalizirani notranjosti pa vrez dvoma kraljuje nov športni volan.

Novinec bo na ceste zapeljal predvidoma v zadnji četrtini leta 2020.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here