Volkswagen je predstavil novega kompaktnega križanca in mu nadel ime Taigo. Glavna karoserijska značilnost je kupejevsko padajoča streha, kar pomeni, da gre za prvega kupejevskega križanca v Volkswagnovi ponudbi.

Dimenzijsko gre za avtomobil podoben modelu Polo. Prostornina prtljažnika tako znaša 438 litrov, kar je podobno kot pri modelu T-cross.

Taigo bo serijsko opremljen s polnimi LED žarometi, ki bodo opcijsko lahko tudi matrični, poleg osnovnih pa bodo kupci lahko izbrali tudi športno začinjeno različico R-line. Notranjost je v slogu ostalih Volkswagnovih trenutnih modelov bogato digitalizirana. Tu sta dva velika digitalna zaslona, je pa zanimivo, da se pri Volkswagnu še niso odločili za manjšo prestavno ročico samodejnega menjalnika kot pri Golfu.

Pogonsko paleto bodo tvorili zgolj bencinski motorji – na voljo bosta 1,0-litrski trivaljnik ali 1,5-litrski štirivaljnik, ki bosta moč izključno na prednji kolesni par prenašala prek 5- ali 6-stopenjskega ročnega ali 7-stopenjskega menjalnika DSG.

Taigo na evropske ceste prihaja že konec poletja, vstopna cena pa naj bi znašala manj kot 20 tisoč evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here