Koncept japonske znamke nakazuje nove oblikovalske smernice, ki se jasno skladajo z nedavno predstavljenim modelom C-HR Prologue. Tokrat gre za koncept poimenovan Bz Compact SUV, ki napoveduje baterijsko gnanega športnega terenca. Ta s futuristično obliko zunanjosti in kabine prikazuje Toyotino vizijo ogljično nevtralne prihodnosti.

Tako kot C-HR se tudi predstavljen koncept uvršča v segment C-SUV. Razvili so ga v Toyotinem oblikovalsko-razvojnem studiu v Franciji, njegov videz pa je agresiven – po zaslugi ostrih linij, dvobarvne karoserije, širokih bokov in 21-palčnih platišč.

4,5 metra dolg Koncept bZ Compact SUV ni zadržan niti v notranjosti, kjer potnike pričaka kabina opremljena z okolju prijaznimi materiali. Pri Toyoti izpostavljajo osebnega pomočnika, ki v avtomobilu preko zvočnih in vizualnih elementov povezuje voznika in potnike z vozilom ter sprejema njihove ukaze. Sicer je kabina oblikovana v minimalističnem in futurističnem slogu, na kar ne nakazuje le popolna odsotnost fizičnih gumbov, temveč tudi ekstravagantno krmilo in upognjen osrednji zaslon.

Do leta 2026 pri Toyoti načrtujejo predstavitev šestih novih električnih modelov z oznako bZ (Beyond Zero), skupni imenovalec vseh pa bo ogljična nevtralnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here