Čeprav še nismo zares zakorakali v zimo, se že lahko veselimo pomladi – pa ne zaradi vremena. Pri Volkswagnu dražijo s prvimi skicami druge generacije električno gnanega modela ID.3, ki ga bodo predstavili v prvi polovici prihodnjega leta. Do danes je bilo dostavljenih več kot pol milijona modelov zgrajenih na platformi MEB, na kar so pri znamki zelo ponosni.

Največji korak naprej bo novi ID.3 po besedah članice upravnega odbora, Imelde Labbé, naredil v kabini – drugi generaciji se obetajo kakovostnejši materiali in bogatejša serijska oprema. Med slednjo naj bi med drugim spadal tudi 12-palčni osrednji zaslon infozabavnega sistema, ki ga bo poganjala najnovejša programska oprema – ta bo odslej omogočala posodobitve preko oblaka.

Od asistenčnih sistemov pri proizvajalcu izpostavljajo »Travel Assist« z množicami podatkov in »Park Assist Plus« s pomnilniško funkcijo. Poleg tega obljubljajo boljšo izkušnjo polnjenja ter potovanja z inteligentnim e-načrtovalcem poti.

Nemški kupci so že lahko oddali prednaročila za vnaprej konfigurirane modele s paketi Life, Business, Style, Max ali Tour. Vstopna cena na njihovem trgu znaša 43.995 evrov.

Trenutno proizvodnja modela ID.3 poteka v nemških tovarnah Zwickau in Dresden, a pri Volkswagnu napovedujejo razširitev proizvodnje novinca še v svojo glavno tovarno na domačih tleh – v Wolfsburgu. V prvi fazi prenove bodo v tovarno vložili približno 460 milijonov evrov, dela pa bi naj zaključili do leta 2025, ko se bo modelu ID.3 pridružil še zaenkrat skrivnostni električni križanec.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here