Dirkači v slovenskem gorskohitrostnem državnem prvenstvu so zaključili s trening vožnjami pred jutrišnjo “nagrado Stubičkih Toplic”.

V neposredni bližini Zagreba je bil že lani najuspešnejši slovenski državni prvak Milan Bubnič, ki je s svojo Lancio Delto celo izboljšal rekord steze. Bubnič je najbolje začel tudi z letošnjo izvedbo dirke. Na prvem (neuradnem) treningu je pred Pivčanom še končal domači adut Domagoj Pereković (Mitsubishi Lancer), a slednji ni uspel startati na obeh izmed uradnih voženj za trening.

Bubnič je tako zasedel prvo mesto v skupni razvrstitvi z več kot 10 sekundami prednosti pred Dejanom Dimitrijevićem (Seat Leon 3.2 Turbo) in še dodatnima dvema pred Mariom Jurišićem (Audi A4 STW). Bubnič je danes za svojim rekordom steze zaostal za 5 sekund, kar pomeni, da bi to znamko jutri lahko še izboljšal, če bodo vremenski pogoji to seveda dopuščali.

V slovenskem državnem prvenstvu so se v generalni razvrstitvi do petega mesta zvrstili še Peter Marc, Alojz Udovč, Franci Likovič in Matevž Čuden (vsi med skupno 12. in 16. mestom). Udovč je bil najhitrejši v diviziji 4, Likovič v diviziji 1, Čuden pa v diviziji 2.

Jutri bosta na sporedu 2 tekmovalni vožnji, prva ob 10., druga pa ob 14. uri.

Celotne rezultate treninga lahko preverite TUKAJ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here