Jean-Eric Vergne, dirkač DS Teecheetah je z njegovo drugo zmago v sezoni prinesel dobre točke ekipi.

Na 9. postaji prvenstva Formule E so se dirkači tretjič v zgodovini serije podali na slavno ulično dirkališče v Monaku, ki pa je dosti skrajšano v primerjavi s tistim v F1. Najhitrejši so ta 1,7 kilometrski krog v novih Gen2 dirkalnikih opravili v 50 sekundah.

Rowland najhitrejši v kvalifikacijah – vsaj na progi

Oliver Rowland (Nissan e.dams) je v ‘superpolu’, kjer se pomeri najhitrejših 6 iz prvih delov kvalifikacij postavil najhitrejši čas 50,021. A ker je Rowland in še veliko ostalih dirkačev dobilo kazen treh štartnih mest s prejšnje dirke v Parizu, je Vergne z dvema stotinkama počasnejšim časom postavil ‘pole position’.

Krog Vergna v ‘superpolu’. (Vir: FOX Sports)

Štart brez posebnosti in nesreč

Vemo, da se v Monaku zaradi širine dirkališča težko prehiteva, zato je štartni položaj še toliko bolj pomemben. Jean-Eric Vergne je obdržal svoj položaj, tesno sta mu sledila Pascal Wehrlein (Mahindra) in Rowland.

Na srečo nismo videli nobene nesreče, kot smo jo videli na primer v 1. sezoni, ko je Bruno Senna poletel čez dirkalnik Daniela Abta (na tej povezavi).

Wehrlein z napako zapravil stopničke

Nekdanji dirkač Manorja v F1 je v prvi ovinek zaviral malo prepozno in zablokirale so mu sprednje zavore. To sta Rowland in Massa takoj izkoristila in sta do konca dirke ostala na stopničkah.

Kdo je rekel, da se v Monaku ne da prehitevati?

Dirka se je le razživela in videli smo veliko akcije. Dirkači so bili pripravljeni tvegati za nekaj točk več in to se je pokazalo v manevrih, ki so jih dirkači pokazali. Spodaj si jih lahko pogledate v video obliki.

Vergne z zmago prevzel vodstvo v prvenstvu

Zaključek dirke je bil zelo zanimiv, Rowland še ni rekel zadnje in je seveda hotel dobiti svojo prvo zmago v Formuli E. A Vergne se ni udal in je ubranil napad Britanca.

Zadnji ovinki dirke. (Vir: Formula E)

Vergne je po zmagi povedal: “Neverjetno je bilo. Hotel sem zmagati že v Parizu, ampak se mi tam na domači dirki ni posrečilo. Ampak zmagati tukaj je res nekaj posebnega, nisem še bil na stopničkah v Monaku in današnja zmaga mi veliko pomeni.”

S štirimi dirkami do konca (Berlin, Bern in New York ×2) situacija pri ekipi DS Teecheetah izgleda odlično, Lotterer sicer z 9. mestom na dirki ni pokazal veliko, a zaostaja samo za točko za moštvenim kolegom.

Stanje v prvenstvu si lahko ogledate na tej povezavi.

Vrhunci dirke.

Rezultati dirke. (Vir: Formula E)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here