Tekmovalce, ki so danes opravili tri trening vožnje na 32. Izvedbi GHD Gorjanci, so pričakali idealni vremenski pogoji. Sončno vreme je ob dobro razpoloženi publiki pričaralo odlično atmosfero, ki je že v soboto upravičila visoka pričakovanja.

Tekmovalci so skoraj v popolnosti uspešno zaključili vožnje, ki so minile z zgolj nekaj okvarami dirkalnikov, a na zadovoljstvo vseh navzočih brez omembe vrednih nesreč. Tako je popotnica za nedeljo odlična, še posebej pa lahko z optimizmom proti jutrišnjemu dnevu zre danes najhitrejši – Švicar Robin Faustini (osella FA30).

Švicarski as je prihodnost gorskohitrostnih dirk

Faustini na evropskih gorskohitrostnih dirkah še ne sodi med najbolj uveljavljena imena, a mladi dirkač je takoj upravičil vlogo tihega favorita za uspeh na Gorjancih. “Proga na Gorjancih mi je zelo všeč, saj je precej drugačna od večine evropskih ali švicarskih, kjer povečini nastopam. Z malo oprijema namreč od voznika zahteva obilo občutka in optimalnih reakcij,” je opisal vtise ob svojem debitantskem nastopu na Dolenjskem.

Na drugo mesto treningov se je uvrstil sicer prvi favorit, francoski dirkač Sebastien Petit (nova NP 01-2), ki pa je zaostal le dobro sekundo, kar jutri obeta ogorčen boj. Ta bo še bolj srdit, ko dodamo še tretjeuvrščenega, Italijana Federica Liberja (wolf GB08 F1 mistral), ki je zaostal le še dobro sekundo več.

Obeta se napet dvoboj v državnem prvenstvu

Kot vse kaže je pravega konkurenta vendarle dobil tudi Milan Bubnič (lancia delta HF integrale), najuspešnejši slovenski voznik domačih gorskih dirk vseh časov. Bubnič je bil danes dobri dve sekundi hitrejši od Mateja Grudnika, ki je na Gorjance premierno pripeljal vrhunsko zmogljivega renaulta clia s štirikolesnim pogonom. Danes sta dirkača ločili dobri dve sekundi, a se je Grudnik še ubadal z nekaj “porodnimi” tehničnimi težavami na dirkalniku. Tako bi lahko bila jutri razlika morda še manjša.

Vse rezultate (vključno z vsemi izidi po divizijah slovenskega državnega prvenstva) lahko preverite na TEJ POVEZAVI.

TOP 10 po zaključenih trening vožnjah

  1. Robin Faustini (ŠVI), osella FA30 1:15,037
  2. Sebastien Petit (FRA), nova NP 01-2 +1,387
  3. Federico Liber (ITA), wolf GB01 F1 mistral +2,420
  4. Hermann Waldy ml. (AVT), tatuus master +6,287
  5. Ferdinand Madrian (AVT), norma M20 FC +6,999
  6. Reinhold Taus (AVT), subaru impreza +9,014
  7. Mirko Venturato (ITA), nova proto 3 +9,389
  8. Vladimir Stankovič (SLO), lola F3 +9,861
  9. Petr Vitek (ČEŠ), osella PA30 +10,422
  10. Dan Michl (ČEŠ), lotus elise +10,481

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here