Konec tedna bo na sporedu druga letošnja slovenska gorskohitrostna dirka. Na 3,9 kilometra dolgi tekmovalni progi med Todražem in Lučinami se bo pomerilo izredno veliko število dirkačev – na listi prijav namreč najdemo kar 143 imen.

Glede na izkušnje iz preteklih sezon, ne dvomimo, da bo dirka z vidika obiska gledalcev in organizacije ponovno potekala na vrhunskem nivoju. Zato bomo še s toliko večjim užitkom in zanimanjem spremljali dirkaške boje.

Prvo vprašanje, ki se nam poraja ob pogledu na listo prijav: kdo lahko prekine vladavino Federica Liberja, ali pa mu celo vzame rekord?

Italijanski as, ki nekoliko počasnejšo, oziroma bolj zavito tekmovalno progo GHD Lučine označuje za eno svojih najljubših, je tu slavil v zadnjih dveh sezonah. Dirkač, ki nastopa z dirkalnikom proizvajalca Gloria, bo kajpak nastopil tudi letos.

Glede na pretekle sezone lahko tudi letos pričakujemo ogorčen dvoboj s Čehom Vaclavom Janikom (Norma M20F), tudi že zmagovalcem in rekorderjem GHD Lučine. Konkurenco bo letos prvič dodatno zaostril tudi odlični francoski dirkač Sebastien Petit (Norma M20FC), glavni slovenski adut za najvišja mesta pa bo tokrat gotovo Vladimir Stankovič (Norma M20F).

Zanimivo bo tudi v konkurenci turnih avtomobilov, kjer za favorita velja rekorder proge v tej konkurenci, Avstrijec Karl Schagerl (VW Golf Rallye). Nasproti mu bo stala številčna in močna konkurenca, med katero najdemo tudi slovenske predstavnike.

Vodilni v točkovanju slovenskega DP Milan Bubnič je s svojo legendarno Lancio na Gorjancih doživel težjo nesrečo, s tem pa nastop z njegovim prepoznavnim dirkalnikom na GHD Lučine kajpak ni mogoč. Pivčan je tokrat prijavljen z VW Polom “proto” – dirkalnikom, ki je v rokah Darka Peljhana postal eden najbolj prepoznavnih in priljubljenih v slovenskem DP v rallyju.

Na startu GHD Lučine bodo tudi vsi ostali najuspešnejši dirkači slovenskega državnega prvenstva, kar obeta novo razburljivo in spektakularno dirko.

Spremljajte Avtoportret.si za sveže informacije neposredno s prizorišča.

2 KOMENTARJI

  • Pozdravljeni ga. Mojca, hvala za pohvalo.

   Twingi tako kot ostale divizije različnih prvenstev seveda pridejo na vrsto. Spremljajte naš spletni portal in družbena omrežja, kjer bomo objavili obilo zanimivega. 🙂

   Lep pozdrav,
   Luka, Avtoportret.si

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here