Dirkači slovenskega državnega prvenstva v GHD so sezono pričeli v avstrijskem Rechbergu, kjer so se predstavili na dirki, ki šteje tudi kot druga preizkušnja evropskega prvenstva.

Na vrhu nič novega. Milan Bubnič je bil s svojo ekstremno Lancio Delto ponovno daleč pred vsemi in zlahka zabeležil novo zmago v generalni razvrstitvi. No, pomembnejši je podatek, da je Bubnič v skupnem seštevku dirke zasedel 19. mesto v svojem razredu (E1 +2000) pa je bil celo tretji. Zaostal je zgolj za avstrijskim asom Karlom Schagerlom (VW Golf Rallye TFSI-R) in češkim predstavnikom Veroslavom Cvrčkom (Škoda Fabia S2000).

Za Bubničem sta se v slovenskem državnem prvenstvu zvrstila Aleš Prek (Honda Civic Type R) in Matevž Čuden (Renault Clio RS). Prek je slavil tudi v svojem razredu (A -2000).

Niz zmag v diviziji 1 tudi v letošnji sezoni nadaljuje Franci Likovič, ki je tokrat imel dostojnega nasprotnika v Žanu Nagodetu. Tretje mesto v diviziji je naposled osvojil Klemen Trček (vsi trije so nastopili z dirkalniki MG ZR 105).

Naslednja dirka državnega prvenstva sledi že 11. in 12. maja v Stubičkih Toplicah (HR).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here