FIA Academy Trophy velja za neuradno svetovno prvenstvo za mlade voznike kartinga. Tekmovanje bo letos doživelo trinajsto izvedbo in je že dobro uveljavljeno v svetu kartinga. Obsega tri dirke, v katerih lahko mladi vozniki pritegnejo veliko pozornosti dirkaške javnosti na štirih kolesih in so lahko za marsikoga pomembna stopnička pri iskanju ter zagotavljanju boljših pogojev za nadaljevanje športne poti. 

Po dirki v Genku sledita še dve FIA Academy Trophy preizkušnji. Naslednja bo med 16. in 19. junijem 2022 v Cremoni v Italiji, zadnja pa potem med 1. in 4. septembrom 2022 v Le Mansu v Franciji.

Lani je slovenske barve branil Mark Kastelic, ki je skupno zasedel 20. mesto, a je odpeljal le dve od treh dirk. Letos bo čim višje želel poseči Aleksandar Bogunović. Član Avtomobilističnega kluba ABA Racing iz Prestranka ima že kar obilo mednarodnih izkušenj, zato ga ostre konkurence ni niti malo strah. Med 54 vozniki bo s štartno številko 514 skušal doseči odmeven rezultat. Pri tem morebitna prednost “materiala” načeloma ne bo igrala nobene vloge, saj imajo vsi tekmovalci enake gokarte s povsem identičnimi motorji, šasijami in gumami. Zato bo za vse ključno znanje obvladovanja vozila ter občutek za drvenje in pospeševanje skozi zavoje 1360 metrov dolge steze, ki se nahaja med gozdom vzhodno od Genka ob avtocesti N75. Uvodne aktivnosti, medijske obveznosti in spoznavanje z gokarti bodo imeli vozniki že v četrtek 12. maja, preliminiacijske vožnje sledijo nato v petek in soboto, finalna vožnja pa je na sporedu v nedeljo 15. maja.

Bogunović je pred začetkom tekmovanja dobro razpoložen in odločen, da pokaže vse, kar zna in zmore.

Aleksandra Bogunovića bo možno spremljati s številko 514 na gokartu tudi v spletnem prenosu, ki ga boste našli  oziroma 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here