Prva dirka sezone v državnem prvenstvu Slovenije v kartingu bo na dirkališču Azzurra v italijanskem Jesolu, štela pa bo tudi za točke CEZ (centralno evropske cone).

Letošnja sezona dirk državnega prvenstva pod okriljem AMZS se bo ponovno začela razmeroma zgodaj. Voznice in vozniki kartinga se bodo, enako kot lani, na uvodni preizkušnji udarili v Italiji, in sicer v nedeljo 27. februarja na dirkališču v Jesolu.

To bo dirka, ki bo potekala v sklopu mednarodnega tekmovanja centralno evropske cone, v katerem imajo pravico do nastopa tekmovalke in tekmovalci iz štirinajstih držav. Merili se bodo v kategorijah Micro, Mini, Junior, Senior, DD2 ter mednarodnem razredu KZ2.

Organizatorji dirke prihajajo iz Avstrije, tekmovanje pa se bo začelo že v soboto popoldan, ko bodo na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa nato sledijo po tri vožnje, ki bodo odločale o skupnih zmagovalcih v posameznem razredu. Verjetno lahko pričakujemo ostre in napete boje za vsak centimeter na progi Azzurra, ki leži tik ob Jadranskem morju in se nahaja malce pred Benetkami. Konfiguracija proge od vsakega na njej terja hitre in zelo natančne odzive, saj zahtevni zavoji, ki se raztezajo na 1045 metrov dolgi stezi, napak ne odpuščajo.

Sobotne kvalifikacije se bodo začele ob 17. uri, nedeljski tekmovalni spored pa v nedeljo zjutraj ob 9.15. Podelitev priznanj najboljšim je predvidena ob 16.30.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here