Mladi Dolenjec Mark Kastelic se je minuli konec tedna (6. – 9. junij 2019) udeležil drugega kroga v seriji petih dirk za italijanski pokal Campionto Italiano ACI, ki je tokrat potekal v toskanski Sieni.

Mladi in obetavni dirkač se je po toskanski stezi v četrtek, ko je potekal uradni trening, komaj prvič peljal. Spoznavanje proge je bilo tako za 11-letnika prioriteta. Po petkovem treningu so potekale kvalifikacije za štartne položaje sobotnih kvalifikacijskih voženj, ki določijo pozicijo za zadnji finalni dirki. Mark je na kvalifikacijah osvojil 25. čas v konkurenci kar 69 voznikov.

V soboto so potekale kar štiri kvalifikacijske vožnje za veliki nedeljski finale. V prvi in drugi vožnji je osvojil 6., v tretji 9. in v četrti 5. mesto. S seštevki teh mest je osvojil končno 15. štartno mesto in neposredno uvrstitev v nedeljski finale. Prvi finale je končal na 19. mestu, zato je drugi finale štartal z 19. mesta in ga končal na 12. mestu, za kar je pridobil pomembni novi dve točki v skupnem seštevku pokala.

Dirko so obiskali vsi najboljši vozniki kartinga, zato je uvrstitev na 12. mesto velik dosežek za slovenskega voznika. Za Markom so se uvrstila velika imena kartinga kot so Al Dhaheri, Filaferro, Bergstrom, Dedecker in Hellias.

Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here