Na rallyju za FIA evropski rally pokal, ki je bil obenem tudi letošnja tretja preizkušnja za slovensko državno prvenstvo, so se minuli petek in soboto za najboljše uvrstitve potegovali tekmovalci iz sedmih evropskih držav.

Že v četrtek zvečer so udeleženci rallyja lahko občutili utrip hrvaške prestolnice na ceremonialnem štartu na trgu Bana Jelačiča v samem centru mesta ter napetost pred štartom združili z uživanjem v sproščenem vzdušju. S Hyundaijem i20 R5 sta se preko štartne rampe zapeljala tudi Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta nato že takoj v petek na prvi hitrostni preizkušnji, ki je potekala po mestnih ulicah Zagreba, postavila najhitrejši čas. Tudi v nadaljevanju petkovega dela sta bila med najhitrejšimi in po prvem delu rallyja zasedala 2. mesto v skupni razvrstitvi, vodilna pa sta bila med posadkami prijavljenimi v slovensko prvenstvo.

Po začetnih 45 kilometrih je glavni del hitrostnih preizkušenj sledil v soboto, ko so ceste čez Sljeme postregle kar s 112 dirkalnimi kilometri. V sončnem in vročem ozračju sta Rok in Blanka nadaljevala s časi med najhitrejšo trojico, po servisnem postanku sredi dneva pa je prišlo do preobrata. Do takrat vodilna posadka je na prvi popoldanski hitrostni preizkušnji naredila napako, Rok in Blanka pa sta prešla v vodstvo. Tudi s hitrimi časi v nadaljevanju, kjer sta bila najhitrejša na vseh treh hitrostni preizkušnjah, sta prednost pred tekmeci do cilja nadzorovala in povečevala, tako da sta se na koncu lahko veselila 1. mesta.

To je bila za posadko Hyundai Slovenija in ekipo Friulmotor, ki pripravlja ter skrbi za dirkalnik, s katerim nastopata Rok in Blanka, že tretja letošnja zmaga, druga za slovensko prvenstvo: “Zahteven rally je za nami, z odličnim rezultatom na cilju! Vesel sem nove zmage. Še enkrat več se je izkazalo, da je poleg hitrosti potrebno tudi uspešno priti do cilja. V popoldanskem sobotnem delu sva se z Blanko resnično odlično počutila v dirkalniku, pa tudi hitrostne preizkušnje čez Sljeme so prava poslastica za nas dirkače. Za nami je še en uspešen rally, z novim uspehom, z novo zmago!”

Po zmagi Roka in Blanka na 45. izvedbi INA Delta rallyja, kjer je na najvišji stopnički zmagovalnega odra slovenska posadka zadnjič stala leta 1988, najhitrejše posadke slovenske državnega prvenstva naslednja preizkušnja čaka zadnji vikend v juniju, ko bo na sporedu rally Železniki.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here