Minuli konec tedna (24. – 26. maj 2019) je v italijanskem Jesolu potekala karting dirka, ki so se je udeležili trije Slovenci. Najvidnejši rezultat je ponovno uspel mlademu Marku Kastelicu, ki ga na našem portalu zadnje čase že podrobneje spremljamo in zanj navijamo, da mu bo čez leta uspel preboj med višje kategorije formul. Mark je v konkurenci Mini Rok dosegel odlično drugo mesto.

Proga Pista Azzurra v italijanskem kraju Lido di Jesolo ne dopušča napak, a je Marku iz Ivančne Gorice ustrezala že na treningih. Tempo je stopnjeval na kvalifikacijah in za nekaj stotink zaostal za rekordom steze v svojem razredu ter osvojil drugo startno mesto. Kot drugi je zaključil tudi v polfinalu ter nato na dirki za prvouvrščenim zaostal zgolj dobre pol sekunde! Dirko je sicer zaključil na tretjem mestu, a je zaradi diskvalifikacije zmagovalca prvo mesto šlo v roke Krozserja Menyherta. To je Markova najboljša letošnja mednarodna uvrstitev. Mladi dirkač se medtem že povsem osredotoča na naslednje dirke zunaj slovenskih meja.

Na dirki sta sicer slovenske barve zastopala še Matic Preša in Oskar Praprotnik, ki pa nista imela toliko sreče med 25 dirkači na finalni dirki in zaključila v drugi polovici razvrstvitve voznikov.

Iztok Franko
Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here