Za člana kluba AK Plamtex sport Matjaža Zupančiča in Eneja Ložnarja se je velenjski rally razpletel na najboljši možen način.

Domači rally posadke, ki nastopa z BMW-jem M3 je štel za mednarodni pokal Mitropa in slovensko državno prvenstvo. Vajena dežja sta se tokrat prvič preizkusila v suhih razmerah, ki pa sta jih uspela dobro izkoristiti.

Že od samega začetka rallyja sta držala visok ritem, pridobljeno prednost pa sta uspela ohraniti tudi po vožnji z izpraznjeno pnevmatiko na najhitrejši hitrostni preizkušnji. Ker se je smola držala tudi konkurence, sta se v zadnji krog hitrostnih preizkušenj odpravila z lepo prednostjo, ki sta jo brez večjih težav obdržala do cilja.

Končni izkupiček sta zmagi v diviziji 3 slovenskega državnega prvenstva in pokalu Mitropa. Posadka tako pridno nabira točke v mednarodnem pokalu Mitropa, saj je stala na najvišji stopnički prav na vseh dirkah do sedaj.

Matjaž Zupančič: “Zelo sem vesel, da se naše trdo delo obrestuje. Ekipa na čelu z Blažem in Gašperjem je odlično pripravila dirkalnik, ki je celoten rally odpeljal brez tehničnih težav, z Enejem pa sva se lahko osredotočila samo na dirkanje. Zahvala gre tudi številnim navijačem in sponzorjem. Nadaljujemo s potjo, ki smo jo začrtali.”

Naslednji rally bo za posadko Zupančič-Ložnar spet nekje v tujini.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here