Letos poleti so organizatorji iz vrst AK Star Racinga napovedali novo dirkaško pokalno tekmovanje na področju nekdanje skupne države.

Glede na to, da so tovrstna tekmovanja na našem prostoru skorajda nepredstavljiv finančni in organizacijski zalogaj, tudi mi pozorno spremljamo dogajanje z njim v povezavi.

Iz vrst organizatorja so sporočili, da so na stezi v Novem Marofu nedavno izpeljali predstavitev “dirkalnika” za zainteresirane nastopajoče.

Kot je že znano gre za Renaultovega Megana v izvedbi Trophy, ki razpolaga s 300 KM. Ob sodelovanju hrvaškega uvoznika vozil Renault je za volan avtomobila sedlo ducat novih voznikov – od novincev do veteranov z dirk na našem prostoru.

Organizator je navedel imena: Dino Hagarič, Siniša Košutić, Nenad Kolman, Denis Nišević, Tomislav Sajko, Ivan Pokos, Filip Magdič, Branimir in Tomislav Radic, Christian Palokaj, Danijel Šimunovič in Sime Miletić. Poleg hrvaških voznikov bodo v pokalu predvidoma nastopali tudi srbski, črnogorski, makedonski ter vozniki iz Bosne in Hercegovine. Slovenskih predstavnikov za zdaj ne omenjajo.

Prva vozila prispejo naslednji mesec, takoj zatem pa bodo predelana in nadgrajena z varnostno opremo. Organizator uradno predstavitev pokala napoveduje za začetek decembra.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here