Na Grobniku sta potekali še zadnji dve krožnohitrostni dirki v pokalu Twingo, ki ga organizira Lema Racing. V točkovanju slovenskih voznikov si je prvo mesto priboril 17-letni Nik Štefančič. Drugo mesto v točkovanju si je zagotovil Matej Ivanuša, tretje pa Luka Glazer.

Nik Štefančič je na zadnji dve dirki državnega prvenstva Pokala Twingo prispel kot vodilni, a vse je bilo še odprto. Tudi Ivanuša in Glazer sta si namreč obetala napet boj za naslov prvaka.

Ponovno je šlo “na stotinke”

Že na sobotni dirki se je potrdilo, da bo šlo na nož. V mednarodni razvrstitvi dirke je sicer slavil madžarski mladi dirkač Lantos. Štefančič je dirko zaključil pred Glazerjem in si s tem povečal prednost. Če bi bila desetinka v prid Glazerja, bi se točkovno močno zbližala in v tem primeru bi bila nedeljska dirka še povsem odprta, tako pa je moral starejši voznik v nedeljo štartati na vse ali nič.

Na nedeljski dirki je tako Glazer pričel odlično in izmenjajoč tudi vodil. Iz kroga v krog si je namreč prvih šest voznikov menjalo pozicije. Žal se mu v enem izmed zavojev ni izšlo in je padel v ozadje, kjer se je taktično vozil Štefančič, saj ni potreboval večjega števila točk. Ob karirasti zastavi mu je uspelo, kar je lovil že tretjo sezono – osvojiti naslov prvaka pri komaj 17 letih.

V mednarodnem pokalu Euro Twingo Cup je letos sodelovalo več kot 35 voznikov iz šestih različnih držav. Prva tri mesta pa so tudi tu zasledli Slovenci – prvak Štefančič, drugi Glazer in tretji Ivanuša.

Prvih 13 v točkovanju državnega prvenstva Twingo cup 2021. Uvrščenih je kar 25 voznikov.
Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here