Vzporedno z rallyjem v Vipavski dolini se bo prihodnji vikend na madžarskem Hungaroringu pričela tudi sezona državnega prvenstva na krožnih stezah. Ponovno bo konkurenca daleč najštevilčnejša v pokalu Renault Twingo, kjer je skupaj prijavljenih kar 33 tekmovalcev sedmih različnih nacionalnosti, od tega bo približno polovica dirkala za točke DP.

Fabijan je lani osvojil GHD naslov po “rekordno” tesnem obračunu z Blažem Cimrmančičem. Na koncu je odločil skupni čas tekmovalnih voženj, saj sta bila tekmovalca po točkah in celo uvrstitvah izenačena.

Po osvojenem naslovu prvaka na gorskih dirkah in nekaj priložnostnih udejstvovanjih na krožnih dirkah v lanski sezoni, bo Miha Fabijan letos svoj program razširil na celotno sezono v obeh disciplinah. Čaka ga vsaj 10 dirk, pred letošnjo sezono pa je stopil pod okrilje Boštjana Avblja, prvega prvaka Twingo pokala, ki letos vodi svojo ekipo.

Miha Fabijan in Luka Grm bosta tekmovala pod okriljem Boštjana Avblja.

“Po lanskem naslovu na gorskih dirkah, se v letošnjo sezono podajam z novo ekipo. Pridružil sem se BA Motorsport pod vodstvom izkušenega Boštjana Avblja, s katerim načrtujemo nastop na vseh dirkah prvenstva Twingo Eurocup ter GHD Twingo pokala. Na sprint dirkah Eurocupa se želim približati najboljšim ter redno osvajati točke, na domačih gorskohitrostnih dirkah pa bo cilj ubranitev naslova prvaka. S pomočjo pokroviteljev želim nastopiti na vseh letošnjih gorskih dirkah v Sloveniji,” pravi Fabijan o letošnjih tekmovalnih načrtih.

“Poleg rally sezone v vlogi voznika bo moje dirkaško leto polno zasedeno z mojo ekipo. Pokalnega Clia pete generacije bom oddajal v italijanskem prvenstvu Clio cup, glavnina pa ostaja pokal Twingo. Veseli me, da se nam je pridružil Miha, lanskoletni GHD prvak. Tudi letos nameravamo s skupnimi močmi braniti naslov, hkrati pa se bo Miha preizkusil v izredno močni konkurenci na dirkah Twingo Eurocup začenši z dirko na Hungaroringu naslednji teden. Verjamem da bosta z Luko Grmom dober tim, in da bosta napredovala iz dirke v dirko. S pomočjo partnerjev bomo v prihodnjem mesecu pridobili še enega dirkalnega Twinga, zato bi se ob tej priložnosti rad zahvalil vsem za podporo,” pa je dodal vodja ekipe Boštjan Avbelj.

Dogajanje na Madžarskem se bo pričelo v petek dopoldne s prostimi treningi, v soboto bodo na sporedu kvalifikacije, v nedeljo pa dve sprint dirki. Povezave do “live” rezultatov in spletnega prenosa vam bomo servirali na straneh družbenih omrežij Avtoportret.si – sport.

Lista prijavljenih voznikov Twingo pokala za KHD Hungaroring:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here